Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tasarruf Genelgesi Rize’de Geçerli Değil

Tamamlanma oranı yüzde 75’in altında kalan millet bahçelerinin yapımını durduran Tasarruf Genelgesi’nden sonra Rize’de başlanan millet bahçesi için TOKİ, 423 milyon TL’lik anlaşma yaptı.

yapi.com.tr
Tasarruf Genelgesi Rize’de Geçerli Değil (Fotoğraf: AA)

Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik krizin faturasını yurttaşa kesen AKP, 17 Mayıs'ta yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile kamu kurumlarına yönelik göstermelik tedbirler aldı.

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin ardından millet bahçelerine yönelik de adım atıldı. TOKİ, ilerleme oranı yüzde 75’in altında olan millet bahçelerinin yapımının durdurulmasını istedi. Millet bahçesi müteahhitleri, TOKİ’nin talep yazısının ardından çalışmaları durdurdu. İlerleme oranı yüzde 75’in altında olan ve yapımından vazgeçilen millet bahçesi sayısının 39 olduğu öğrenildi.

TOKİ’nin, Rize Merkez Millet Bahçesi’ne yönelik düzenlediği ihale ise “Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Rize’de geçerli değil mi?” sorusuna neden oldu.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; TOKİ 27 Mart’ta, “Rize İli Merkez İlçesi Millet Bahçesi İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihalesi düzenledi. İhalenin sözleşmesi, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin yürürlüğe girmesinden 46 gün sonra, 2 Temmuz’da imzalandı. Tem Yol Yapı İnşaat ve Türütler İnşaat şirketlerinin ortaklığıyla inşa edilecek Rize Merkez Millet Bahçesi’nin TOKİ’ye maliyetinin 423 milyon 600 bin TL olduğu öğrenildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tasarruf-genelgesi-rizede-gecerli-degil_205411.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!