Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tasarım Öğrencilerine Yeni Bir “Kapı” Açılıyor!

Markalı konut projelerine üretim yapan Aslandağ Group’a bağlı Artella Ahşap Kapı Sistemleri, ahşap kapı ve koridor mobilyası üretimi, tasarım ve eğitim odaklı çalışmaları ile dikkat çekiyor. “Kapı Tasarlıyorum” yarışması ile tasarım öğrencilerine yeni bir kapı açan firma, global dünyada söz sahibi olmanın tasarımdan geçtiğine inanıyor.

Tasarım Öğrencilerine Yeni Bir “Kapı” Açılıyor!

Baba mesleği marangozluk işini büyüten Aslandağ kardeşler, 1988 yılında Göztepe’de kurdukları 70 metrekarelik atölyelerini, bugün mutfak, banyo, kapı üretiminde dünya liginde oynayan bir şirket haline getirdi. Artella markası ile İstanbul’un çeşitli lokasyonlarında yükselen markalı büyük konut projelerine ve özellikle Bağdat Caddesi’ndeki projelerin yüzde 60’ına ürün sağlıyor. 20 bin metrekarelik bir alanda üretim yapan firma, 2018 yılında Sakarya’da 40 bin metrekarelik alanda yeni bir fabrika açmayı planlıyor. Artella, bu yatırımın yanında yeni mutfak markası Tresette’nin de yakın zamanda lansmanını yapacak.

Türkiye’de kapı markası farkındalığı yaratmak için yoğun mesai harcayan Artella, Türkiye’de ilk olarak nitelendirilen “Kapı Tasarlıyorum” yarışmasına da imza atıyor. Başvuru süresi 15 Mart’a kadar devam eden yarışma vesilesiyle Aslandağ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ ile bir araya geldik ve merak ettiklerimizi sorduk.

“Türkiye’de kapı yan sanayi çok zayıf “

Öncelikle Artella Ahşap Kapı Sistemleri’nin kuruluş ve gelişim öyküsünü sizden dinleyebilir miyiz?

60 yıllık çok genç bir firmayız. Baba mesleği bir işi yapıyoruz. Babam 1470 rakımlı bir orman köyünde marangozlukla bu işe başladı. Ahşap ev, dolap, raf ve kapı yapıyordu. Bizim mesleğimiz de buradan geliyor. İlk atölyemizi İstanbul’da 1980’li yıllarda açtık. Kastamonu’da temelleri atılan Aslandağ Group, bugün İstanbul Maltepe’deki 20 bin metrekarelik fabrikasında sektörün en büyük ahşap kapı üreticilerinden biri olarak tanınıyor. 70 metrekarelik bir atölyeden, 20 bin metrekarelik bir fabrikaya geçtik. 250 mavi yakalı çalışanımızın yanı sıra 90 kişilik beyaz yakalı çalışan da istihdam ediyoruz. Aslandağ Group bünyesinde, Artella Ahşap Kapı Sistemleri ve yakında lansmanını gerçekleştireceğimiz sektörünün lideri olacak yeni mutfak markamız Tresette bulunuyor. Her ikisi de yüzde 100 yerli markalarımız. Bu 2 markamızın dışında İtalya’nın mutfak devi Pedini Mutfak ve yine İtalya’nın ünlü çelik kapı markası Okey Porte distribütörlüğünü yaptığımız önemli markalarımız arasında bulunuyor. Bunun yanında Compodoor isimli bir markamız da var. Kasa-pervaz sistemleri olan Compodoor’un üretimini gerçekleştirdikten sonra yurt dışına satışını da yapıyoruz.

 GroupGroup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ

Avrupa menşeili nitelikli kapı aksesuarlarını ithal edip, Türkiye’de Leono markasıyla satışını gerçekleştiriyoruz. Leono markamızı daha çok, üst segmentteki mimarlar, mobilyacılar ve imalatçılar tercih ediyor. Maalesef Türkiye’de kapı yan sanayi çok zayıf. Oysa bir kapıyı farklılaştırma noktaları kilidi, menteşesi ve aksesuarlarıdır. Biz de istediğimiz aksesuarları ancak yurt dışında bulabildiğimiz için ithalat yolunu tercih ediyoruz. Şu anda 9 markanın distribütörlüğünü üstleniyoruz. Önümüzdeki 5 yıl için hedefimiz bu sayıyı 20’ye çıkarmak. Şirketimizi Tuncay ağabeyimin ve benim girişimlerim, Salih ağabeyim ve kardeşim Aydın Aslandağ'ın desteğiyle bugünlere kadar getirdik.

“Sektördeki bilgi birikimimizi kendi konut projelerimize yansıttık”

Bizim için yeni bir soluk olan, grup şirketlerimizden STCA Gayrimenkul’ün yönetim kurulu başkanlığını ise kardeşim Aydın Aslandağ üstleniyor. STCA markası aile şirket yönetimini oluşturan 4 kardeşin sırasıyla (Salih, Tuncay, Cemal, Aydın) isimlerinin baş harflerinden oluşuyor. Yıllardır yapı sektörünün içerisindeyiz ve işimizde çok iyiyiz. Bu kadar yıldır sektörün içerisinde yer almamız sayesinde doğru konut projesi hangi lokasyonda gerçekleştirilir, nasıl bir mimari tercih edilir, hangi malzeme seçilir, hangi durumlar karşısında konut satışları yükselişe ya da düşüşe geçer gibi inşaat sektörüne dair A’dan Z’ye tüm bilgilere haiziz. Sektördeki bilgi birikimimizi kendi konut projelerimize yansıtmak istedik ve 2009 yılında STCA Gayrimenkul’ü kurduk. İlk konut projemiz; 2015 yılında Kartal-Atalar’da geliştirdiğimiz Yuvam Kartal’dı. Şu anda da Mayıs 2016’da lansmanını gerçekleştirdiğimiz Kartallife-Atalar projemizin inşaatına ve satışlarına devam ediyoruz. Kartallife-Atalar kuşbakışı Adalar manzarasına sahip, aile konseptinin hakim olduğu bir proje.

Artella’da ne tür kapı sistemleri var?

Aslandağ Group’un yıldız markası Artella Ahşap Kapı Sistemleri adı altında tamamen doğal ahşap kaplamalar ve lake olmak üzere iç oda kapıları üretiyoruz. Yıllık kapı üretimimiz 90 bin adet. Artella markası altında 12 kapı serimiz bulunuyor. Bizden ister bir, isterseniz de bin tane kapı alabilirsiniz. Bizim için sipariş adedi değil, müşterinin isteği önemlidir. Kişiye özel serili modellerimiz var. Kapıda gizli sürgü sistemleri, çok yönlü kapılar, katlanır kapılar gibi farklı kapılar üretiyoruz. Çocuk odalarına özel, çocukların sevdikleri kahramanların yansımalarını görecekleri kapılarımız da mevcut. Bunun yanında mekana özel çözümlü kapılarımız da bulunuyor. Büyük ölçekli projelerin tasarımına uygun kapılar üretebiliyoruz. Çelik kapı, salon, mutfak gibi iç oda kapıları, vestiyer ve antredeki süpürgeliği bir bütün olarak sunuyoruz. Buna “koridor mobilyası” ismini verdik. Üst gelir grup müşterilere, rezidanslara ve villalara bu ürünü sunuyoruz. Bunun yanında nitelikli kapı üretimimiz de var. Nitelikli kapılarda yangına 60 dakika dayanımlı ürünlerimiz mevcut. Yurt dışına sattığımız kapılarımızın büyük bir bölümünü yangına dayanıklı kapılarımız oluşturuyor. Yangına dayanıklılık konusundaki tüm testleri İngiltere’de yaptırdık. Türkiye’de ilk kez çift kanatlı hem de camlı kapı sertifikasını alan tek firmayız. Bu ürünleri markalı otellere, rezidans, villa, hastane ve AVM’lere veriyoruz. Artella sıradan bir kapı firması değil; sürekli kendini geliştiren, Ar-Ge’ye yatırım yapan, beyaz yakalı çalışanlarını yurt dışına fuarlara gönderen, sektörü yakından takip eden bir firma olarak faaliyet gösteriyor. Son yıllarda Ar-Ge ve Ür-Ge’ye yoğun mesailer harcıyoruz. Her yıl kapıda ve mutfakta birer model üretebilecek şekilde çalışmalara ağırlık verdik. Bu bölümlerde çalışan arkadaşlarımız sektördeki gelişmeleri yakından izliyorlar. Fuarlara gidiyorlar ve fabrika ziyareti yapıyorlar. Trendi, modayı ve renkleri aksesuarları yakından takip ediyorlar. Özellikle aksesuarlarla pazarda farklılaşıyoruz. Artella Ahşap Kapı Sistemleri’ne 2 yıl, 5 yıl da gizli ayıplara karşı garanti veriyoruz.

ERP sistemi ile kapı üretimi

Üretim faaliyetleri ve tesisiniz hakkında bilgi verir misiniz? Sakarya’da bir fabrika yatırımız da olacak. Bundan bahseder misiniz?

Aslandağ Group olarak, yeni üretim üssümüzü Sakarya’da kuracak ve bunun için 60 milyon TL’lik yatırım yapacağız. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB)40 bin metrekarelik bir yerimiz var. Projelendirdik, hafriyatı da alındı. 2018 yılında projeye başlayacağımızı öngörüyoruz. 2023’e kadar da yeni fabrikamızda faaliyete başlayacağız.Türkiye’de biz ERP (bilgisayar sistemi üzerinden üretimin gerçekleşmesi) sistemi ile kapı üreten ilk firmayız. ERP sistemine 7 sene önce geçtik. Müşteri geliyor ve bir tane kapı istediğini söylüyor. Müşteri ERP sitemi üzerinden kapının ölçüsü, renk, kilit, kulp dahil olmak üzere tüm özellikleri kendisi girebiliyor. Biz sadece bir tuşa basıp üretime geçiyoruz. 

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/tasarim-ogrencilerine-yeni-bir-kapi-aciliyor_156920.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!