Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taş Ocağını İstemeyen Köye İkinci Taş Ocağı Tehdidi

Denizli Aşağıdağdere Mahallesinde köylüler faaliyetteki taş ocağının kapatılmasını isterken yenisine izin verilmesine tepkili. Köylüler eski ocağın kapatılmasını, yenisine izin verilmemesini istiyor.

yapi.com.tr
Taş Ocağını İstemeyen Köye İkinci Taş Ocağı Tehdidi

Denizli’nin Honaz ilçesi Aşağıdağdere mahallesinde yaşayan köylüler faaliyetteki taş ocağının kapatılmasını isterken, yeni bir taş ocağı iznine karşı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdi. Taş ocağında yapılan kontrolsüz patlatmalar nedeniyle evleri zarar gören köylüler yeni bir taş ocağı istemediklerini belirtirken, eski taş ocağının da kapatılmasını istiyor.

Evrensel'den Hilmi Mıynat'ın haberine göre; dilekçeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne teslim eden mahalleli kurum önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan Avukat Ozan Orpak, mahalleliler olarak dilekçelerini sunduklarını ve en kısa sürede ilgili mahkemeye başvurarak hukuki süreci başlatacaklarını duyurdu.

Kurum önünde yapılan basın açıklamasında taş ocaklarını kesinlikle istemediklerinin altını çizen Aşağıdağdere Muhtarı Murat Efe, şöyle konuştu; “Çocukların top sahası taş sahası oldu. Can güvenliği yok, mal güvenliği yok. En son 11 Ekim gecesi patlatma yapıldı. Mahalle halkının evinin avlusuna taş geldi. Kolluk kuvvetleri geldi, şikayette bulunduk. Vatandaşın torunu, çocuğu orada oynuyor olsa canına mal olacak. Tüm bunlar yetmiyor gibi başka bir firma müracaat etmiş. Hiç Aşağıdağdere köyündeki halka sormadan Çevre ve Şehircilik, ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı almış.”

“İzni verenler bir gün gelsin köyde otursun”
Mahallelinin tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirten Efe, “Yaklaşık 8 bin dönüm arazi var. Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Bu sene suyumuz kayboldu. Patlatmalardan su hiç kalmadı. Geldi bu mermerciler, tarım kalmadı. Yarın bir gün bu halk ne yiyecek? 600’e yakın imzamızı teslim ettik. Sonuna kadar arkasında duracağız. Zaten bir ocakla uğraşıyoruz, bir ocağa daha ruhsat vermişler. O zaman izni veren vatandaş bir gün gelsin orada otursun, bir gün de halkı alalım halk müdürlük yapsın. Sanki onlar duruyor o köyde. Duvarlar çatlıyor. Tutanak tutuluyor, mahkemeye gidiyoruz aynı tas aynı hamam. Diğer firmayla on yıldır yasal sürecimiz devam ediyor.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tas-ocagini-istemeyen-koye-ikinci-tas-ocagi-tehdidi_200079.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!