Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarlabaşı'ndaki Kamulaştırma Çalışmaları

UNESCO, İstanbul Tarlabaşı Mülk Sahipleri ve Kiracıları Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Üyeleri'nin yaptığı başvuruya yanıt verdi. Yanıtta, ''Başvurunuzu, ulusal UNESCO Türkiye Delegasyonuna, Dünya Mirası Komitesinin Danışma Kuruluna ve Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) gönderdik'' denildi.

yapi.com.tr / AA
Tarlabaşı'ndaki Kamulaştırma Çalışmaları

İstanbul Tarlabaşı Mülk Sahipleri ve Kiracıları Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği üyelerinin yaptığı başvuruya UNESCO, ''Başvurunuzu, Ulusal UNESCO Türkiye Delegasyonuna, Dünya Mirası Komitesinin Danışma Kuruluna ve Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) gönderdik'' yanıtını verdi.

Dernek üyeleri adına Tarlabaşı'nda yıkımın durdurulması için UNESCO'ya başvuran avukat Barış Kaşka, UNESCO'nun kendilerine Avrupa ve Kuzey Amerika Dünya Kültür Merkezi Yetkilisi Mechtild Rössler'in imzalı İngilizce bir mektupla cevap verdiğini bildirdi.

Kaşka'nın verdiği bilgiye göre, mektupta şu ifadelere yer verildi:

''Mektupta, 'Bildirmek isteriz ki, Tarlabaşı bölgesi, İstanbul'da bulunan Dünya Mirası Bölgeleri içerisinde değildir. Ne var ki, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkındaki Kanunu gayet iyi bilmekteyiz. Bu kanun ile ilgili kaygılarımızı Dünya Mirası Komitesi dile getirmiş ve bu husus 32, 33 ve 34. oturumlarda tartışılmış ve Komite tarafından İstanbul'un etkin bir şekilde izlenmesi talep edilmiştir.

Bu nedenle biz de sizinle bu kanunun tarihi mirasın korunmasına olumsuz etkileri olacağı kaygısını paylaşıyoruz. Bu nedenle başvurunuzu Türkiye'de bulunan ulusal UNESCO Türkiye Delegasyonuna, Dünya Mirası Komitesi'nin Danışma Kuruluna ve ICOMOS'a gönderdik''.

Avukat Barış Kaşka, böylece UNESCO'nun başvurularını kabul ettiğini ve inceleme başlattığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Mektubu umut verici buluyoruz. Çok önemli bir diğer husus da UNESCO'nun 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkındaki Kanun ile ilgili kaygılarını ve bu yasanın tarihi mirasın korunmasına yapacağı olumsuz etkileri bizzat dile getirmesidir. Bu gelişmenin hemen ardından UNESCO Türkiye Delegasyonuna başvurarak, Tarlabaşı'na bir heyet gönderilmesini talep ederek ivedilikle yenileme projesinin olumsuz etkileri ile ilgili bir rapor düzenlenmesini talep edeceğiz''.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarlabasindaki-kamulastirma-calismalari_83579.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!