Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Garın Ağaçları Kesildi, Şarj İstasyonu Kuruldu

YHT Garı’nın gölgesinde kalan tarihi Ankara Garı’nın bahçesindeki ağaçların kesildiği, yerine elektrikli araçlar için şarj istasyonunun kurulduğu ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Tarihi Garın Ağaçları Kesildi, Şarj İstasyonu Kuruldu (Fotoğraf: BirGün)

Cumhuriyet tarihine tanıklık eden ve Ankara’nın simgesi haline gelen tarihi Ankara Garı’na vurulan darbelere bir yenisi daha eklendi. Ankara Garı’nın ön bölümünde bulunan ve “Gar’ın ön bahçesi” olarak değerlendirilen alandaki ağaçların bir gece ansızın kesildiği öğrenildi. Kesilen ağaçlardan boşalan yere, elektrikli araçlar için şarj istasyonu kuruldu.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; CHP Milletvekili Ulaş Karasu, tarihi garın ön bahçesine elektrikli araçlar için şarj istasyonu kurulmasına tepki gösterdi.

Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Karasu, Garın, Cumhuriyet’in mirası olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“AKP’nin çevre ve doğaya bakışının tipik bir örneğini yaşıyoruz. Tarihi gar binasının önündeki ağaçları, elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonu için bir gecede feda ettiler. Ağaç kesip, üzerine beton döktüler. Oysa içinde Gar Gazinosu, lojmanı, idari birimleri ve etkinlikleriyle bir gar kültürü simgesi olmuş olan bu yapı, hem demiryolu mirasının hem de ulusun kimliğinin sürekliliği açısından varlığını devam ettirmesi ve korunması son derece önemlidir. Çevreye duyarlı elektrikli araçlar için kurulacak şarj istasyonları da elbette önemlidir, ancak o çevrede kurulacak yer bitti de bula bula tarihi özelliği olan, tarihe tanıklık etmiş gar binası önü mü seçildi?”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-garin-agaclari-kesildi-sarj-istasyonu-kuruldu_205963.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!