Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taksim Meydanı'nda Yaza İnşaat Başlıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Önemli 6 meydanda çalışmamız devam ediyor. Özellikle Taksim Meydanı halka sorulacak, onların önerilerini alacağız. İnşaatına önümüzdeki yaza başlayacağız” diye konuştu.

yapi.com.tr
Taksim Meydanı'nda Yaza İnşaat Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının işletme ihalesinin İBB’ye verilmemesi halinde kapının önünden ayrılmayacağını söyledi. İmamoğlu Ulaştırma Bakanlığı’na “İhaleyi iptal edin ve mekanları İBB’ye verin” çağrısı yaptı. İBB Başkanı İmamoğlu, halka “İstanbul’un israf tablosunu yıl sonunda açıklayacağım” sözünü de verdi. İmamoğlu, göreve geldiği günden bu yana tespit ettiği israf kalemlerini ve uyguladığı tasarruf politikalarını aralık ayında tablo halinde sunacağını söyledi ve ekledi: “16 milyonun hakkını koruyacağım.”

Sözcü'den Özlem Güvemli ve Hande Zeyrek’in haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldikten sonra yapılan hizmetleri, karşılaştığı güçlükleri ve hayata geçirmek istediği projeleri tek tek anlattı. Ekrem İmamoğlu, “İstanbul'u hep birlikte güzelleştireceğiz” dedi. Başkan, İstanbul'da israfın takipçisi olduğunu vurgulayıp görevdeki altıncı ayını doldurduğu aralık ayının sonunda engelledikleri israfı tablo olarak sunacaklarını söyledi. İmamoğlu “Engellediğimiz israf tablosunu ve ortaya koyduğumuz tasarruf politikalarını İstanbul ile paylaşacağız” diye konuştu.

Kurumun geçmişten gelen cari borçları olduğunu ifade eden İmamoğlu şöyle konuştu: “Daha önceki dönemde 100 şantiye kurulduysa bugün yüzde 75-80'i durmuş durumda. Ben AKP'li CHP'li her ilçeyi geziyorum. Hangi ilçeye gidersem gideyim 10 işin 8'i durmuş durumda. Kapalı otopark, metro, park, okul, yurt ya da teknik alan adına ne derseniz deyin yüzde 80 duruyor. Projeleri toparlayıp bitirmek zorundayız, mevcut cari borçları ödemek zorundayız. Bütçe açığı ve borç yönetimi söz konusu.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemdeki konularla ilgili de açıklamalar yaptı. TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının atıl durumda olan yaklaşık 29 bin metrekarelik depo sahalarını  “kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere” kiralamak için 4 Ekim'de düzenlediği ihalede, Okçular Vakfı'nın eski müdürüne ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi ve İBB konsorsiyumu sona kaldı. Taraflar pazarlık için davet beklerken İmamoğlu, ihale gündeme geldiğinden itibaren yaşanan sürece sert tepki göstererek “Süreç; idari yozlaşma, şüphe ve şaibe barındırıyor” dedi.

“İhaleyi iptal edin ve İBB'ye verin” çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi: “Eğer ‘iş sarpa sarıyor biz bu ihaleyi iptal edelim başka bir yöntemle başka birine vermeye çalışalım' arayışındaysalar ben Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın kapısının önünde bekleyeceğim. Bu süreç mühimdir. İdari yozlaşmanın geldiği noktadır. Bu işi İBB'ye vermezler başka bir arayış içine girerlerse bakandan yetkililerin tamamına şaibe damgasını vurur. Yanlıştan dönsünler. Ya bakan bunu düzeltsin ya da Cumhurbaşkanı sürece müdahale etsin. O firmanın şu an ihaleye devam etmesi yanlıştır. Çok net.”

İmamoğlu, yıllardır tartışma konusu olan beton görüntüsü nedeniyle eleştirilen Taksim Meydanı ile ilgili de bilgi verdi. Yaz aylarında meydan düzenleme çalışmalarına başlamayı planladıklarını belirten İmamoğlu “Önemli 6 meydanda çalışmamız devam ediyor. Özellikle Taksim Meydanı halka sorulacak, onların önerilerini alacağız. Önümüzdeki yaza başlayacağız inşaatına” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taksim-meydaninda-yaza-insaat-basliyor_175527.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!