Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tabanlıoğlu Mimarlık: “Cepheye Dokunulmaması Kadirşinaslıktır”

Yeni AKM projesini tasarlayan Tabanlıoğlu Mimarlık Ortağı Melkan Gürsel, İstanbullular’ın hafızasında yer eden AKM binasının ön cephesinin yeni tasarım sürecinde muhafaza edilmeye çalışıldığını söyleyerek, “Cepheye dokunulmaması kadirşinaslıktır. Yeni tasarımda bu sağlanabildi” dedi.

yapi.com.tr
1 Tabanlıoğlu Mimarlık: “Cepheye Dokunulmaması Kadirşinaslıktır”

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen “Geleceğe Dünden Bakmak: Mimarlıkta Yeni Nedir?” adlı konferansta konuşan Tabanlıoğlu Mimarlık Ortağı Melkan Gürsel, yeni AKM projesi hakkında ilk kez konuştu.

Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) ve yeni AKM projesini tasarlayan Tabanlıoğlu Mimarlık’ın kurucu ortaklarından Gürsel, AKM’nin İstanbullular’ın hafızasında önemli bir yerde olduğunu hatırlatarak, bundan dolayı projeyi tasarlama aşamasında birçok farklı duyguyu bir arada yaşadıklarını anlattı.

Gürsel, AKM’nin yıllardır atıl bir şekilde bırakıldığını ifade ederek, bugün AKM’nin içinde bulunduğu fiziksel şartlar itibari ile yenilenmesinin mümkün olamadığını söyledi. Gürsel, “AKM cephesi ile önemli bir mimarlık örneği. Giydirme cephe teknolojisi ile yapılan Avrupa’daki ilk üç binadan birisi AKM’dir. AKM bugüne yakışır bir şekilde yeniden kullanıma kazandırılacak” şeklinde konuştu.

MelkanMelkan Gürsel

“Murat, AKM ile birlikte iki kardeş olarak büyüdü”

Gürsel, AKM’nin yeni projesini tasarlayan ortağı Murat Tabanlıoğlu ile ilgili şunları söyledi: “Murat’ın hep AKM ile birlikte iki kardeş olarak büyüdüğünü düşündüm. Tabanlıoğlu ailesinin hayatı AKM ekseninde gelişti, şekillendi”

“Cepheye dokunulmaması kadirşinaslıktır”

Özellikle İstanbullular’ın hafızasında yer eden AKM binasının ön cephesinin yeni tasarım sürecinde muhafaza edilmeye çalışıldığını söyleyen Gürsel, “Cepheye dokunulmaması kadirşinaslıktır. Yeni tasarımda bu sağlanabildi. Duyarlı bir yaklaşım sergilendi. Bence bu herkes için bir kazanç” dedi.

60’lı yılların kültür merkezi kullanma mantığının günümüzde değiştiğini ifade eden Gürsel, bugünün ihtiyaçlarına cevap veren yeni bir AKM tasarlandığını belirtti. Gürsel, “Bugünün ihtiyaçlarına daha çok cevap veren bir AKM olacak. Yapı eskiye de saygılı olarak yenilenecek” dedi. 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/tabanlioglu-mimarlik-cepheye-dokunulmamasi-kadirsinasliktir_162063.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Kimin binası olacak, işleyiş nasıl düzenlenecek? Bina içindeki atölyeler, stüdyolar, prova ve egzersiz salonları, dans salonları ne oldu acaba, onlardan bir ses var mı? Üç kurumun içiçe çalışabildiği, tepeden tırnağa sanat bi yerdi orası... Yemek arası verip yukarıya çıktığında provadan çıkmış teri üstünde iki dansçı, okuma provasını salona bırakamayıp yemeğe taşıyan bir kaç oyuncuyla birlikte olur, koridordan gelen keman akordu sesiyle kendine gelirdin... Öyle olabilecek mi yeniden? Yoksa temsil bazında girilip, işi biten gidecek mi? Nasıl işleyecek yani? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!