Yapı Denetimi Önemsenmiyor!
ATO Başkanından Güllüce'ye...
"Beton Makinesinin Sesi Bu...
"Marmara'daki Kabuk Çatırdadı"
İşte İstanbul'un Yaşam Kalitesi...
Elektrik Kesintisi Nedeniyle...
TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır...
'Kesintiyle İlgili Elimizde...
Benzer Kesinti Yine Yaşanabilir
İTO Başkanı: İşçi Bir Cumartesi...
Mühendisler Devrelere Bakıyor:...
Elektrik Kesintisi Jeneratör...
Kendi Elektriğini Üretti,...
Kentlerde İmar Alanlarına...
İmar Kanunu'daki Değişiklikler...
Güllüce: Cillop Gibi Bir İmar...
'Sıfır Kilometrelik İmar Kanunu Hazırlayacağız'
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İmar Kanunu'nun yamalı bohçaya döndüğünü ve eksikleri bulunduğunu belirterek, "sıfır kilometrelik" bir İmar Kanunu hazırlayacaklarını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, The Green Park Hotel'de düzenlenen Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü faaliyetleri açılış toplantısında yaptığı konuşmada, yaşanabilir ve marka şehirler kavramlarının günümüzde çok sık kullanıldığını belirtti.
Herkesin bu kavramlar için farklı bir şeyler söylediğini dile getiren Güllüce, "Yaşanabilir şehir nedir? Güneş enerjisi olmazsa o şehir yaşanabilir olmuyor mu? Ne olursa yaşanabilir ya da marka oluyor? Mimarlarımız nasıl binalar yapmalı ki o binalar da yaşanabilir olsun? Sadece deprem riski ve güvenlik değil, insanın ergonomisine uygun, içinde huzur duyduğu ve stresin olmadığı şehir ve ev nasıl olmalı?" soruları üzerinde düşünülmesi gerektiğini aktardı. "Yamalı bohça" benzetmesi İmar Yönetmeliğine değinen Güllüce, "Herkesi memnun etmenin mümkün olmadığını bilerek söylüyorum. Ortalama herkesin evet diyebileceği çalıştaylar düzenlenerek bir İmar Yönetmeliği ve sıfır kilometrelik bir İmar Kanunu hazırlayıp, inşallah toplumun huzuruna sunacağız. Çünkü İmar Kanunumuz biraz yamalı bohçaya dönmüş ve eksikleri var" değerlendirmesinde bulundu. "Şu konuştuğum kürsüyü yapacak marangozluğum bile vardır" Güllüce, meslek lisesinde okuduğunu anımsatarak, inşaat işleriyle ilgili cam kesme hariç çoğu şeyi bildiğini kaydetti. "Şu konuştuğum kürsüyü yapacak marangozluğum bile vardır, hatta daha kalitelisini yaparım" diyen Güllüce, iş gücü kalitesinin önemini anlattı. "Türkiye'nin bir kalite sorunu vardır" Marmara Depremi sonrasında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Güllüce, malzeme kalitesi kadar nitelikli iş gücünün de önemli olduğunu vurguladı. Güvenli yapı malzemeleri ve yapı denetimi konularını da ele alan Güllüce, kötüyü tespit edip devre dışı bırakmanın, iyi için çalışmak anlamına geldiğini bildirdi. ÇED konusundaki eleştiriler Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusunda eleştirildiklerini ifade eden Güllüce, "Çok eleştiriliyoruz ÇED almayanı dövüyorlar diye. ÇED almayanı dövüyoruz. Diyoruz ki niye üretmiyorsun kardeşim? ÇED alana da kurban olayım sana, bravo, iyi ki yapıyorsun. Gecenin 11'inde senin ÇED'ini imzalayım diyorum. Niye? O verdiğimiz her ÇED'in daha sonra ekonomiye dönüşeceğini, onlarca, yüzlerce insanın istihdam edileceğini ve ülkemde gayri safi hasılanın daha yükseleceğini, işsizliğin, aşsızlığın, yoksulluğun ortadan kalkacağını düşünüyorsunuz, huzurlu oluyorsunuz, mutlu oluyorsunuz, ülkenize hizmet ettiğinizi düşünüyorsunuz" ifadelerine yer verdi. Güllüce'den elektrik kesintisi eleştirisi Öte yandan, Bakan Güllüce, program esnasında yaşanan elektrik kesintisini "Bu da yönetimin kalitesiyle ilgili... Bu kadar geç devreye girmemesi lazım. En fazla 3-4 saniye içinde jeneratörün devreye girmesi lazım" diyerek eleştirdi. |