Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sertifikalı Güneş Enerjisi Santrali Kuruldu

Güneş enerji sektöründe faaliyet gösteren Ezinç, Türkiye'de ilk TÜV-NORD Sertifikalı Güneş Enerji Santrali (GES) projesini Kayseri'de Turkuaz Seramik'te hayata geçirdi.

yapı.com.tr
Sertifikalı Güneş Enerjisi Santrali Kuruldu

Ezinç A.Ş ve Sebat Alüminyum Genel Müdürü Mahmut Ezinç, santralin 54 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu, 3.400kWp kapasiteye sahip santralin yılda ortalama 5 milyon kWh elektrik üreteceğini söyledi. Dünya Gazetesi'nden Dilek Fidan'ın haberine göre, 13 bin 200 adet güneş panelinin yer aldığı sistem 150 km/saat rüzgar yükü ve 130kğ/m2 kar yüküne göre tasarlandı.nSantral de alüminyum montaj sisteminde yeni mühendislik sistemi teknikleri uygulandı.

Ezinç (GES) üretiminde Türkiyenin öncü kuruluşları arasında yer alıyor. 1960 yılında Nurullah Ezinç tarafından bakır ve mutfak eşyası üretmek amacıyla kurulan firma daha sonraki yıllarda alüminyum profil üretimine yoğunlaştı. Ardından da güneş enerjisi sistemleri üretimine yöneldi.

Firma Genel Müdürü Mahmut Ezinç Sebat Alüminyumun 30 yılı aşkın zamandan beri güneş enerjisi sistemleri ürettiğini belirterek, ''Ben, Ezinç ailesinin firmada görev yapan 3. kuşak temsilcisiyim. Hızlı büyüdük, kısa zamanda güneş paneli üretiminde sektörün lideri konumuna geldik. Sektörde sadece Türkiye de değil Avrupa da da lider durumundayız" dedi

Doksan farklı tipte güneş paneli

Ezinç, 90 farklı tip ve modelde yılda 1 milyon 440 bin metrekare güneş kollektörü, 80 farklı tip ve kapasitede 90 bin adet sıcak su boyleri ve akümülasyon tankı üretiyor. Ürünlerinin önemli bir bölümünü dış ülkelere ihraç ediyor. Mahmut Ezinç, cirolarında yüzde elli olan ihracat payını bu yıl yüzde altmış beşe çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Güneş enerjisi sistemlerinin yanı sıra radyatörler, ısıtma soğutma sistemleri üretiyoruz. Başta kollektör, boyler ve akümülasyon tankı olmak üzere ürünlerimizi yüze yakın ülkeye ihraç ediyoruz. Diyebilirim ki Avrupa ülkelerinin tamamı Latin Amerika ülkeleri, Tunus, Fas, Çin ve Uzak Doğu belli başlı dış pazarlarımız arasında yer alıyor. Güneş kollektöründe iç pazarda önde gelen şirketlerden biriyiz. Yeni dönemde enerji bağımlılığına azaltacak projelere ve yatırımlara öncelik vermeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

Ezinç'in verdiği bilgiye göre firma, bugüne kadar 5 milyon adet solar termal güneş kollektörü üretti.Söz konusu solar termal güneş enerji sistemleri yıllık 65 MWh enerji tasarrufu sağlayabiliyor.Böylelikle doğaya, yılda 40 bin 300 ton karbon salınımı engellenmiş oluyor. Dahası, 25 hektarlık bir ormanlık arazinin engellediği karbon salınıma denk gelerek ekonomiye ve sağlıklı çevreye yüksek oranda katkı sağlıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sertifikali-gunes-enerjisi-santrali-kuruldu_133680.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!