Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şehir Hastanesinde Nükleer Sızıntı İddiası

İstanbul’da bulunan Çam ve Sakura Hastanesi’nde görevli bir personel, hastanede nükleer sızıntı yaşandığını fakat İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın üstünü örttüğünü TBMM’ye bildirdi.

yapi.com.tr
Şehir Hastanesinde Nükleer Sızıntı İddiası (Fotoğraf: AA)

İstanbul’da 2020 yılında açılan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli bir çalışan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu dilekçede, hastanede bu yıl yoğun bir nükleer sızıntı yaşandığını iddia etti. Sızıntının, halktan gizlendiği belirtilen dilekçede, “Gizlenmesi için talimat, İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Alim B. tarafından verildi” denilirken nükleer sızıntının, hastane başhekimliği tarafından da bilindiği iddia edildi.

Sözcü’den Hazar Dost’un haberine göre; söz konusu nükleer sızıntı hakkında ihbar ve şikayet oluşturduktan sonra görev yerinin değiştirildiğini söyleyen personel, hastanede yöneticilerin katıldığı bir toplantıda sızıntıdan haberdar olduğunu söyledi.

İddiaların odağında bulunan ve olayın üstünü örttüğü öne sürülen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yaptığı açıklamada, olayı Atom Enerji Kurumu’nun takip ettiğini belirtirken, ölçümlerde herhangi bir sızıntının gözükmediğini söyledi.

Hastane kaynakları: Sızıntı doğru, önlem alındı
Çam ve Sakura Hastanesi yetkilileri ise söz konusu sızıntı iddialarının doğru olduğunu belirtirken gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Olayın nükleer tıp tedavisi uygulanan hastaların atıklarının depolandığı 15 tanktan birinin geçişinde çıkan arıza nedeniyle yaşandığını aktaran yetkililer, sızıntının otopark bölümünde bir temizlik işçisinin dikkatiyle ortaya çıktığını söyledi.

Atom Enerji Kurumu, AFAD ve hastaneyi yöneten Rönesans Holding’in yetkilileri, toplantı yaptıktan sonra hastaların yattığı bölümün sızıntı geçene kadar kapatılmasına karar verdi.

İki gün süren sızıntının ekipler tarafından tamir edildiğini söyleyen kaynaklar, personellerin bu sürede koruyucu ekipmanla çalıştığını söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehir-hastanesinde-nukleer-sizinti-iddiasi_205303.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!