Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seçim Propagandası Olarak Kullanılan Evler Teslim Edilmedi

2020 Sivrice depremi sonrasında, Salkaya köyünde yıkılan evler yerine yapılıp kurası çekilen 18 köy konutu bir yıldır teslim edilmedi.

yapi.com.tr
Seçim Propagandası Olarak Kullanılan Evler Teslim Edilmedi

2020 yılında meydana gelen Elazığ depreminin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen, merkeze bağlı Salkaya köyünde hak sahibi olan depremzedelere evleri hala teslim edilmedi. Bir yıldır evlerinin teslim edilmesini bekleyen depremzedeler konteyner ve ağır hasarlı evlerde kalmaya devam ediyor.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; Elazığ depremin üzerinden yıllar geçmesine rağmen biten köy konutlarının teslim edilmediğini, alt yapı ve su sorununun çözülmediğini belirten depremzede Fethi Kurul, şöyle konuştu:

“2020 yolunda meydana gelen depremde evlerimiz ağır hasar aldığı gerekçesiyle yıkıldı. 2023 yılına gelmemize, konutların bitmesine ve hak sahibi olmamıza rağmen halen evlerimiz teslim edilmedi.

Yaşadığımız sorunla ilgili herhangi bir yetkili köyümüze gelmedi ve yaşadığımız sorunu çözmek için bir adım atmadı. Evin inşaatı bitmesine rağmen birçok eksiği halen bitmemiş. Valiye gidiyoruz ‘yapılacak' diyor, TOKİ yetkilisine gidiyoruz ‘yapılacak' diyor ancak burası halen çöp içerisinde, aileler hep çadırda yaşıyor.

Bize devlet sizin yanınızda dediler, kira yardımında bulunacak dediler ama tek bir sefer haricinde hiçbir yardım görmedik. Milletvekilleri sadece seçimden seçime geliyor oy istiyorlar sonra ortada yoklar.”

Yeni evlerin teslim edilmemesinden dolayı ağır hasarlı evin içerisinde yaşadıklarını belirten Engin Doğan ise yetkililere şu sözlerle seslendi:

“Depremde evimiz ağır hasar aldı halen 6 kişiyle birlikte ağır hasarlı evin içerisinde yaşıyoruz. Devlet yetkilileri bize ne zaman yardım edecek onu bilmiyoruz. Deprem olduğu zaman dışarıda yatıyoruz deprem bittikten sonra tekrar ağır hasarlı evin içerisinde yaşıyoruz. Bize bir yaşam alanı bile sunmamışlar, sundukları yaşam alanlarıda ortada. Kendilerinden yardım da istemiyoruz evlerimizi bize teslim etsinler.”

Konutların dört beş ay sonra teslim edileceğini söylenmesine rağmen depremzedelere teslim edilmediğini belirten Veli Orhan da “Deprem sonrasında bizim evlerimizi yıktılar. 2022 yılında köy konutlarına başlandı ve ‘4-5 ayda teslim edilecek' denildi. Mart, nisan ayında teslim edilecek denilmişti, eylül ayına girdik halen evlerin teslimi yapılmadı. Üç ay önce AFAD'a gittik ve kura çekimi yapılacak denildi. Kuradan 20 gün sonra teslim edileceği söylendi. Kuradan çıkmamıza rağmen ve üzerinden aylar geçmesine rağmen evlerin son halini görüyorsunuz. Bize sahip çıkan yok.” dedi.

Depremzedeler su sorunu yaşıyor
Deprem konutlarının teslim edilmemesinin yanı sıra evleri yıkılan depremzedeler su sorunu da yaşıyor. Yaklaşık bir aydır su problemi yaşadıklarını ve köy çeşmesinde dahi suların olmadığını belirten Suna Er, “Bugüne kadar suyun bu kadar kesildiğini görmedim. Köylü mağdur durumda. İnsanlar ellerinde bidonlarla başka yerlerden şu taşımaya gidiyorlar. Depremde evleri yıktılar, herkes mağdur oldu. Evlerin suları bir ay kesik kaldı. Kim susuz bir ay yaşayabilir? Yetkililer gelip köyümüzü görsünler, yaşasınlar, bir ay susuz kalsınlar bakalım yaşayabiliyorlar mı?” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/secim-propagandasi-olarak-kullanilan-evler-teslim-edilmedi_199315.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!