Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Saraçoğlu Mahallesi'nin Riskli Alan İlan Edilmesi Meclis'e Taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk toplu konut projesi olan, birçok siyasiye, bürokrat ve yurttaşa da ev sahipliği yapmış olan Ankara Çankaya Saraçoğlu Mahallesi'nin yıkımı önündeki engellerin kaldırılmasını Meclis'e taşıdı.

yapi.com.tr
Saraçoğlu Mahallesi'nin Riskli Alan İlan Edilmesi Meclis'e Taşındı

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Danıştay’ın ‘teknik olarak yeterli değil’ kararına, daha önce hükümetin “korunacak” açıklamalarına rağmen ‘riskli alan’ olarak ilan edilen mahalleyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Altıok, Saraçoğlu Mahallesi’ni koruyan kararların hükümetçe kaldırıldığını ve ranta açık hale geldiğini belirtti.

Altıok, 2013 yılından bu yana geçen süreci ve hükümetin konuyla ilgili açıklamalarına değindiği önergesinde “Mahallenin hemen yanında bulunan Çankaya Kaymakamlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık ‘riskli alan’ değilken, Saraçoğlu Mahallesi’nin riskli alan olarak ilan edilmesi bir tesadüf müdür?” diye sordu.

Zeynep Altıok’un önergesinde sorduğu sorular şu şekilde;

Ankara Çankaya Saraçoğlu Mahallesi’yle ilgili şu anda sürmekte ya da sona ermiş bir ihale süreci var mıdır? Bu mahallenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini koruyacak mısınız? Yoksa Yıkıp AVM ya da rezidans mı yapacaksınız?

Hükümet yetkililerinin mahalleyle ilgili “korunacak” beyanlarına rağmen hangi nedenlerle Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na “satış vaadi ve arsa payı karşılığında hasılat paylaşımı esasına göre inşaat sözleşmesi yapılmak suretiyle değerlendirilmesi” kararı alındı? Bu kararın alınması talimatı kim ya kimlerden geldi?

Mahalleyle ilgili alınan riskli alan kararını Danıştay’ın yeterli bulmamasına rağmen neden yeniden gözden geçirmediniz? Hangi teknik kuruluşlar ve kamu birimleri burayı ne tür yöntemlerle “riskli alan” ilan etmiştir?

Mahallenin hemen yanında bulunan Çankaya Kaymakamlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık “riskli alan” değilken, Saraçoğlu Mahallesi’nin riskli alan olarak ilan edilmesi bir tesadüf müdür?

Mahallenin halka kazandırılması ve yapısının korunması ile ilgili olarak demokratik kitle örgütleri, odalar ve uzmanlar neden dinlenmemektedir?

Mahallede kaç tane anıtsal ağaç ve tescilli bina bulunmakta? Bu ağaç ve binaların akıbeti ne olacaktır?

Bölgenin birtakım vakıflara devredileceğine dair iddialar doğru mudur? Mahalledeki konutlarla ilgili başvuru yapan vakıf ya da kişiler bulunmakta mıdır? Varsa bunlar kim ya da kimlerdir?

http://www.yapi.com.tr/haberler/saracoglu-mahallesinin-riskli-alan-ilan-edilmesi-meclise-tasindi_161486.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!