Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Salda’ya İş Makinesi Sokan Şirkete Kamu İhalesi

Salda Gölü’ne kamyon ve iş makinalarıyla girip kumları taşıyan, bu yüzden de para ceza kesilen şirkete, Adalet Bakanlığı 675 milyon TL ödeyerek adliye binası inşa ettirecek.

yapi.com.tr
Salda’ya İş Makinesi Sokan Şirkete Kamu İhalesi (Fotoğraf: BirGün)

Burdur’da “Türkiye’nin Maldivleri” olarak görülen Salda Gölü’ne iş makineleriyle giren ve yüzlerce yılda oluşan kumları taşıyarak çevreye zarar veren şirkete kısa süre önce milyonlarca liralık ihale verildiği ortaya çıktı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Adalet Bakanlığı 2 Nisan tarihinde “Gaziantep Nizip Ek Adalet Binası Yapım İşi ve Mevcut Binanın Tadilat İşi” adı altında bir ihale düzenledi. 13 Mayıs’ta imzalanan sözleşmeye göre ise ihaleyi 675 milyon TL teklif veren Güngör Tarım İnşaat Şirketi aldı. İhaleye başka şirketin katılmaması da dikkatleri çekti.

“Salda Gölü Millet Bahçesi” projesiyle bilinen şirket, iş makinesi ve kamyonlarla, Salda Gölü kıyısındaki kumsal alana girip sahilden aldığı kumları, gölün başka noktasındaki kıyıya götürmüştü. Bu olayın tepkilere neden olmasının ardından da şirket hakkında soruşturma başlatılmış, taşınan kumlar eski yerlerine geri getirilmişti. Olay sonrası şirkete para cezası kesilirken, firmayı kontrol görevini üstlenen TOKİ Daire Başkanı ve bir şube müdürünün görevlerinden alındığı açıklanmıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/saldaya-is-makinesi-sokan-sirkete-kamu-ihalesi_204972.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!