Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rize’ye Yapılacak İçme Suyu Projesi Mahkemeye Taşındı

Rize Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak olan içme suyu gölet projesine verilen ’Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararına karşı köylüler hukuki sürecin başlaması için başvuruda bulundu.

yapi.com.tr
Rize’ye Yapılacak İçme Suyu Projesi Mahkemeye Taşındı (Fotoğraf: İHA)

Türkiye’de yağmurun başkenti olarak adlandırılan Rize’de, belediye ve DSİ tarafından 50 yıllık içme suyu sorunun ortadan kaldırmak üzere Çağrankaya bölgesinde yapılacak 1 milyon metreküp kapasiteli içme suyu gölet projesi hayata geçirildi. Çalışmalara başlanan alana ’ÇED gerekli değildir’ kararı verilince köylüler alanda heyelan riskinin bulunduğunu belirterek kararı yargıya taşıdı.

İHA’da yer alan habere göre; köy sakinleri İdare Mahkemesi’ne giderek ’ÇED gerekli değildir’ kararının iptali için şikayetçi oldu. Açılan dava ile ilgili Rize İdare Mahkemesi, mahallede keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Keşif için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) 9 kişilik bilim kurulu heyeti toplanarak söz konusu vadide keşif ve incelemelerde bulundu. Bilim heyeti 60 gün içerisinde hazırlayacağı raporu Rize İdare Mahkemesi’ne sunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rizeye-yapilacak-icme-suyu-projesi-mahkemeye-tasindi_205793.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!