Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Renksel Dönüşüm'e İlgi Artıyor

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 150 haneyi kapsayan dezavantajlı bölgede 'Kentsel dönüşüm değil, renksel dönüşüm' sloganı ile başlatılan Renkliköy Projesi'ne olan ilgi, günden güne artıyor.

yapi.com.tr
'Renksel Dönüşüm'e İlgi Artıyor (Fotoğraflar: DHA)

Elmadağ merkezinde yer alan Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerinde 150 hanelik bölgede 2023 yılında Renkliköy Projesi başlatıldı. Dezavantajlı bölgeyi avantajlı hale getirmek için sokak rehabilitasyonu, sağlıklaştırma gibi ana başlıkları içeren proje kapsamında yer alan köy konağı, Renkliköy Meydanı, Elmadağ Kent Müzesi, Renkliköy Tavşan Bahçesi, mesire alanı ve etkinlik alanları ile kültürel mirası korumak, ekonomik kalkınmayı teşvik etmek ve özellikle kadın istihdamını artırmak hedeflendi.

DHA’da yer alan habere göre; Elmadağ halkına ekonomik anlamda katkı sağlayan Renkliköy'e olan ilgi, günden güne artıyor. Proje kapsamında ayrıca kökeni Ankara olan ve Türkiye'deki soyu 18'inci yüzyılda tükenen Angora tavşanı türü, tekrardan bölgeye kazandırılmaya çalışılıyor.

Elmadağ Belediyesi Ar-Ge Müdürü, peyzaj mimarı İsa Eren Akbıyık, Elmadağ'ın doğduğu yerden yeniden bir Elmadağ inşa etmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, "Elmadağ'ın ilk doğduğu yer dediğimiz Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerini kapsayan yaklaşık 390 bin metrekarelik bir alanda ve 150 haneyi kapsayan dezavantajlı bir bölgeyi avantajlı hale çevirmek; sokak rehabilitasyonu, sağlıklaştırma gibi ana başlıkları içeren bir projedir. Üstyapıdan altyapıya kadar ve sosyal dinamikleri tekrar canlandırma, kültürel mirası koruma ve potansiyel turizm potansiyelini yeniden açığa çıkarma gibi ana başlıkları kapsamaktadır." diye konuştu.

Geri dönüşümü, yerinde ve doğru uygulama ile hedeflediklerini vurgulayan Akbıyık, şehir planlama, mimarlık gibi meslek disiplinlerine öncelik verdiklerini vurgulayarak, "Mevcutta bir kentsel dönüşüm projesi vardı ve bunu 'Kentsel dönüşüm değil renksel dönüşüm' adı altında toparlamaya çalıştık. Adım adım 76 faaliyet ortaya çıktı. Halk ile iletişime geçildi, neler yapılabileceği konusunda bilgi alışverişleri sağlandı ve ekip oluşturuldu. Başta altyapı, sonra üstyapı sonra da sürdürülebilirlik kavramları üzerinde bu projenin devamını sağlamaya çalıştık. Bir yandan hem halkın projesi hem başkanımızın projesi hem bizlerin projesi. Bu topraklara değer veren herkesin projesi, sahiplenmeyi bekleyen bir proje ve sahiplenen herkesin projesi." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/renksel-donusume-ilgi-artiyor_206008.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!