Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Özel Ormana Yapılacak 553 Villa İçin ÇED’e Gerek Görülmedi

İstanbul Beykoz’da Kuzey Kirazlı ve Güney Kirazlı özel ormanlarına yapılacak 553 adet villa için “Çevresel Etki Değerlendirme gerekli değildir” kararı verildi.

yapi.com.tr
Özel Ormana Yapılacak 553 Villa İçin ÇED’e Gerek Görülmedi

Geçtiğimiz Temmuz ayında ZRS Yapı İnşaat tarafından İstanbul Beykoz'da toplam 2 milyon 470 bin 186 metrekarelik özel orman alanına Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan alınan ön izinler doğrultusunda yapılacak 553 adet villa için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yapılmıştı. Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Bakanlık villa projesini uygun bularak başlattığı incelemenin sonunda “Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir” kararı verdi. Karar 30 Kasım günü Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Villa projesiyle ilgili hazırlanan dosyada, Beykoz Gümüşsuyu Köyü'nde toplam 2 milyon 470 bin 186 metrekarelik alan üzerinde yapılacak 533 adet villa projesinin inceleme ve değerlendirme sürecinde eksiklikler tespit edildiği kaydedildi.

Spor Tesisleri Yapılmayacak
Eksikliklerin giderildiği sırada faaliyet sahibi ZRS YAPI İnşaat Ticaret A.Ş'nin proje sahasından 267 numaralı parseli çıkartarak projeye devam edeceğinin bildirdiği aktarıldı. Şirketin üzerinde herhangi bir çalışma yapılmayacağını taahhüt ettiği 267 numaralı parsel Dereseki Köyü'nde yer alıyor ve 111 bin metrekarelik alana sahip. Tarla niteliğindeki bu parsele bir adet spor merkezi, bir adet spor kulübü, 20 adet konaklama tesisi, 13 adet spor tesisi, 30 adet dükkan, 20 adet restoran, bir adet süpermarket, 75 adet ofis, bir adet otopark, bir adet cami, bir adet ilkokul, bir adet ortaokul, 1 adet lise yapılması planlanıyordu.

***
İnşaat Alanında 4 Bin Ağaç Sayıldı
Proje tanıtım dosyasında yapılaşma ön izin sahası içerisinde 11 bin 328 adet, bağlantı yolu alanlarında ise 284 adet olmak üzere toplam 11 bin 612 adet ağaç tespit edilmişti. Analizler sonucunda inşaatın yapılacağı saha içerisinde 4 bin 474 adet ağaç sayılmıştı.



Proje sahası 1995 yılında “Doğal Sit alanı” ilan edilmiş, 2015 yılında ise İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun koruma derecesini düşürmek için yaptığı düzenleme ile inşaatın önü açılmıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ozel-ormana-yapilacak-553-villa-icin-cede-gerek-gorulmedi_169062.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!