Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Otopark Yoksa Bina Ruhsatı da Yok

Binali Yıldırım, "Otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek. Mutlaka otopark yapacak. Her otopark yerine bir tapu vereceğiz" dedi.

yapi.com.tr/AA
Otopark Yoksa Bina Ruhsatı da Yok

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da yeterince park alanı olmadığını ifade ederek, "1 milyon 700 bin park yerine ihtiyaç var. Sokaklar da dahil, yeraltı, yer üstü otoparklar da dahil bunların tamamı 700 bin kadar. Yani 1 milyondan fazla park yerine ihtiyaç var" açıklamasında bulundu.

Yıldırım, Bağdat Caddesi’nde bir kafede düzenlenen "Gençler Soruyor Başkan Cevaplıyor" etkinliğine katıldı.

Bazı mahalle ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasıyla ilgili soru üzerine Yıldırım, "Bu uygulamanın sebebine bakmak lazım. Niye bu? Yeterince park yok. 1 milyon 700 bin park yerine ihtiyaç var. Sokaklar da dahil, yeraltı, yer üstü otoparklar da dahil bunların tamamı 700 bin kadar. Yani 1 milyondan fazla park yerine ihtiyaç var. Bu sokaklar aslında işgal ediliyor. Park falan değil. Sokaklar işgal edildiği için de trafik tıkanıklığı oluyor. Bizim oradaki hedefimiz, sokak parklanmalarını ilk etapta yüzde 30 azaltmak" açıklamasında bulundu.

"Otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek"
Yenilenebilir enerji ile ilgili soruyu cevaplandıran Yıldırım, bu konuyla ilgili projelerinin olduğunu söyleyerek, "Konutların ortak elektrik giderlerini karşılayacak şekilde güneş panelleriyle yapmayı planlıyoruz ama bunun bir altyapısını hazırlamamız lazım. Yani bütün hak sahiplerinin itiraz etmeyeceği bir proje üzerinde çalışıyoruz. Ama hemen devreye sokacağımız proje, Sıfır Atık Projesi. Evsel atıklar önceden ayrıştırılacak ve uygun olanlar geri dönüşüme kazandırılacak. Bunların bir kısmı, enerjiye, bir kısmı gübreye dönüştürülecek." açıklamasında bulundu.

İstanbul'daki otopark sorunu ile ilgili soru sorulan Yıldırım, "Bizim dönemimizde inşallah İstanbullular destek verirse, otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek. Mutlaka otopark yapacak. Artı, otoparkları da vatandaşa yap-işlet modeliyle yaptıracağız, her otopark yerine bir tapu vereceğiz. Yani mülkün olacak otopark, senin. Bu şekilde beş yıl içinde trafiğin tıkanma sebebi olan bu otoparklarda az da olsa bir iyileşme mutlaka sağlanacak." ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/otopark-yoksa-bina-ruhsati-da-yok_171149.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!