Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ormanlar Alevlere Teslim Olmaya Başladı

Hava sıcaklığının artmasıyla ülkedeki ormanlar bir bir alevlere teslim olmaya başladı. Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarına karşı müdahale devam ediyor.

yapi.com.tr
Ormanlar Alevlere Teslim Olmaya Başladı Fotoğraf: DHA

Her gün en az 2 kentten peş peşe orman yangını haberi gelirken, can kayıpları da artıyor. BirGün’de yer alan habere göre; Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı arasındaki bölgede çıkan yangının ardından 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde çıkan yangının ardından da bir köy boşaltıldı. Öte yandan Elazığ, İzmir, Bursa, Adana, Manisa ve Muğla’daki ormanlık alanlarda çıkan yangına müdahale edildi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı arasındaki bölgede çıkan yangın, rüzgârın da etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. Kırsal Köksalan ve çevresindeki köylere sıçrayan yangın için bölgeye çok sayıda itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, sağlık, jandarma, UMKE, AFAD ve belediye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait 2 TOMA ve 4 tanker sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları sürerken, yaralanan çok sayıda kişi hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Diyarbakır'da yangına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ölü sayısının 5'ten 12'ye çıktığını duyurdu. Koca, 78 kişinin ise yangından etkilendiğini söyledi.

∗∗∗

Köyler Bir Bir Tahliye Edildi

• Adana’nın Aladağ ilçesindeki orman yangını tüm gün kontrol altına alınmaya çalışıldı.

• İzmir’in Bergama ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına 7 saati aşkın bir süre müdahale edildi. 282 kişinin yaşadığı Sarıcalar Mahallesi tahliye edildi.

• Çanakkale’nin Ezine ilçesindeki çöplükte çıkan yangın da rüzgârın etkisiyle önce makilik alana daha sonra da ormanlık alana sıçradı. Yangına ekipler havadan ve karadan müdahaleyi sürdürürken, alevlerin tehdit ettiği Ezine’ye bağlı 2 köy tahliye edildi.

Haberin tamamına bağlantıdan ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ormanlar-alevlere-teslim-olmaya-basladi_205205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!