Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Orhaniye Kışlası'nın İmara Açılmasına Tepki

CHP’li Gürsel Tekin, 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan İstanbul Beşiktaş'taki Orhaniye Kışlası’nda süren inşaata tepki göstererek “Beton lobisi, imar çeteleri tüm hızıyla iş başında” dedi.

yapi.com.tr
Orhaniye Kışlası'nın İmara Açılmasına Tepki

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yazılı bir açıklama yaptı. Tekin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından boşaltılan askeri alanların imara açılmasına tepki göstererek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişiklikleriyle İstanbul'un talanına ortak olduğunu vurguladı.

Sözcü’de yer alan habere göre; Tekin son olarak Beşiktaş Orhaniye Kışlası’nda yaşanan betonlaşmaya dikkat çekerek "2. Abdülhamit tarafından yaptırılan ve Beşiktaş'taki Orhaniye Kışlası sınırları içinde yer alan 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı'nın ve Yıldız Parkı'nın ortasındaki 19 bin metrekarelik arazi şu an hafriyat kamyonlarının istilası altında. Beton lobisi, imar çeteleri tüm hızıyla iş başında. Çevre ve Şehircilik Bakanları değişmiş ne yazar? Rantçı zihniyet hiç değişmemiş." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'Yeşil alan olacak' dediği boşaltılan askeri arazilerin bugün parsel parsel yapılaşmaya açıldığını belirten Tekin “Bu rantçı, yağmacı zihniyet derhal son bulmalıdır. Tarihi, kültürel ve doğal mirasımız böylesine pervasızca yok edilemez. Musevi Mezarlığı ve Yıldız Parkı gibi İstanbul'un nadir yeşil alanları beton yığınlarına kurban edilmek istenmektedir. Sayın Bakan, bu vahşi uygulamalara derhal son vermelidir. Halkın, çevrenin ve geleceğin değil rantiyenin bakanı olmayı bir kenara bırakıp görevini layıkıyla yerine getirmelidir. Tarihi ve doğal değerlerimizi korumak size emanet edilmiştir. Bu emanetin üzerine titremezseniz gelecek nesiller affedemez.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orhaniye-kislasinin-imara-acilmasina-tepki_205374.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!