Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Muğla'da 400 Hektar Alan İmara Açıldı

Bodrum ve Milas’ta yaklaşık 400 hektar ormanlık alan ve yayla yapılaşmaya açılıyor. İmara açılan alanların arasında yanan ormanlık alanların da olduğu öğrenildi.

yapi.com.tr
Muğla'da 400 Hektar Alan İmara Açıldı

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde içerisinde yanan ormanlık alan ile Mumcular Barajı’nın da yer aldığı 5 köyü içine alan yaklaşık 400 hektarlık ormanlık alan ve yaylanın Muğla Milas-Bodrum Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi adı altında imara açılmasına Bodrum ve Milaslılar tepkilerini gösterdi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından Fesleğen Yaylası ve ormanlık alanı önünde düzenlenen eylem ve basın açıklamasına STK temsilcileri, Bodrum Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri, 5 köyün muhtarı ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde “Doğama Suyuma Fesleğen’ime Dokunma” yazılı pankart ile gelenler cennet yayları ve asırlık ormanları cehenneme çevirecek projeye karşı çıktı.

TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Mustafa Erdoğan yaptığı açıklamada Muğla Milas-Bodrum Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları kapsamında Muğla Milas ve Bodrum İlçeleri, Çamseki Mevkii Özel Proje Alanı Amaçlı 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Hüküm Değişikliği, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün 02.04.2024 tarih ve 4782986 sayılı yazısı ile onaylanmış ve 16.04.2024 tarihinde askıya çıkarıldığını söyledi.

Erdoğan açıklamasında, “Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içinde Çamseki Mevkiinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imar planı onaylanmıştır. Planlama alanı Bodrum ve Milas İlçe sınırları içinde kalmaktadır; Bodrum İlçesine bağlı Mumcular ve Bahçeyaka Mahalleleri, Milas ilçesine bağlı Kısırlar, Kuzyaka ve Beyciler Mahallerini kapsamaktadır. Aynı alanda 2016 yılında onaylanmış olan imar planına, Muğla Barosu tarafından dava açılmış ve plan iptal edilmiştir. Bu alandaki doğal hayatın bozulacağı, kırsal yapının olumsuz etkileneceği davanın iptal gerekçeleri arasındadır. Bu planın da aynı sebeplerle bölge için aynı olumsuz neticeleri yaratacağı görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

'Bu plan bölgenin tamamen yok olmasına neden olacak'
Erdoğan Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi 25 ha büyüklüğünde olduğunu belirterek, “Bu bölge içinde 1. Etap olarak seçilmiş Çamseki Planlama alanı 356 ha büyüklüğündedir. Yani toplam alanın %1.4 lük kısmı planlanmıştır. Çamseki Mevkii’ndeki planlama alanının ilk etap olarak adlandırılması, Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde imar ve yapılaşmanın devam edeceğini göstermektedir. Yani bu plan bu bölgenin tamamının yok oluşunun başlangıcıdır.” dedi.

Mustafa Erdoğan, planın iptali için TMMOB olarak Muğla İdare Mahkemesi'nde iptal davası açtıklarını belirtti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muglada-400-hektar-alan-imara-acildi_205883.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!