Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Orhan Pamuk ve 2010 AKB Ajansı Arasında Masumiyet Müzesi Protokolü

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un yaklaşık 10 yıldır projelendirme çalışmalarını yürüttüğü Masumiyet Müzesi’nin hayata geçirilmesi için İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nda Genel Sekreter Yılmaz Kurt ev sahipliğinde imza töreni düzenlendi. Ajansın bütün tefrişatını üstlendiği Masumiyet Müzesi’nde, 1950’den 2000 yılına kadar İstanbul

yapi.com.tr
1 Orhan Pamuk ve 2010 AKB Ajansı Arasında Masumiyet Müzesi Protokolü

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un yaklaşık 10 yıldır projelendirme çalışmalarını yürüttüğü Masumiyet Müzesi’nin hayata geçirilmesi için İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nda Genel Sekreter Yılmaz Kurt ev sahipliğinde imza töreni düzenlendi. Masumiyet Vakfı adına imza törenine bizzat katılan Orhan Pamuk, müzeyle ilgili gelişmeleri aktardı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın bütün tefrişatını üstlendiği Masumiyet Müzesi’nde, 1950’den 2000 yılına kadar İstanbul kültürünü yansıtan günlük hayat eşyaları, fotoğraflar, filmler üzerinden şiirsel ve dokümanter bir temsil gerçekleştirilmiş olacak.

Ocak 2010’da projelendirmesi tamamlanacak olan Çukurcuma’daki müzede yer alacak objelerin seçimi ve toplanmasına dair çalışmalar bizzat Orhan Pamuk tarafından yürütülüyor. Pamuk’un aynı isimli romanının edebi zemini üzerine kurgulanan özgün proje çerçevesinde, romanda yer alan 83 bölümün temel konseptlerine uygun şekilde bine yakın obje sergilenecek.



Bugüne kadar, romanda yer alan 750 – 800 çeşit objenin toplandığını belirten Orhan Pamuk; “Yaklaşık 10 yıldır projelendirme çalışmalarını yürüttüğüm Masumiyet Müzesi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle tamamlanıyor. İstanbul’un kültürel hayatını yansıtacak müzedeki objelerin birçoğunun toplanması çalışmaları tamamlandı. Kitabımda yer alan hayali eşyaların tasarımı için de sanatçılarla çalışmalarımız devam ediyor. Ziyaretçilerin müzedeki tüm objeleri inceleyebilmesi yaklaşık 12 saatlik bir sürede tamamlanabilecek.” dedi.

İmza törenine ev sahipliği yapan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt ise şöyle konuştu; “Hem kurumsal hem de kültürel anlamda geleceğe yönelik bir miras yatırımı olarak değerlendirdiğimiz Masumiyet Müzesi’nin hayata geçirilmesine destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dünyaca tanınmış yazarımız Orhan Pamuk’un bu özgün çalışmasının, İstanbul’a ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültürel Miras ve Müzecilik Yönetmenliği’nin çalışmaları kapsamında Çukurcuma’da hayata geçirilecek olan Masumiyet Müzesi projesi, şehrin hala nispeten ücra bölgelerini hareketlendirmeyi, koruma bilincini bu mekânlarda canlandırmayı, modern kişisel müze fikrini şehrin en eski sokaklarına taşıması bakımından da büyük önem taşıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orhan-pamuk-ve-2010-akb-ajansi-arasinda-masumiyet-muzesi-protokolu_71715.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Tercihine saygı duymakla birlikte; o kadar masrafla neler-neler yapılırdı düşünüyorum da.. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!