Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Önlem Alınmazsa Su Krizi Kapıda

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürü Filiz Demirayak, Türkiye'nin, kişi başına kullanılabilir su miktarında 25 yıl sonra ''sıkıntı çeken ülke'' konumuna geleceğini bildirdi.

Cumhuriyet



ünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürü Filiz Demirayak , Türkiye'nin, kişi başına kullanılabilir su miktarında 25 yıl sonra ''sıkıntı çeken ülke'' konumuna geleceğini bildirdi.

Türkiye'de son 40 yılda 1 milyon 300 bin hektar sulak alanın geri dönüşü olmayacak şekilde kaybedildiğini anlatan Demirayak, Türkiye'nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmadığını söyledi. Kişi başına düşen kullanılabilir su miktarının, Batı Avrupa ülkelerinde 5 bin, Irak'ta 2 bin 20, Asya ülkelerinde 3 bin, Afrika'da 7 bin, ABD'de ise 18 bin metreküp olduğunu belirten Demirayak, bir ülkenin su zengini sayılabilmesi için kişi başına düşen yıllık su miktarının en az 10 bin metreküp olması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de kişi başına düşen kullanılabilir su miktarının ise 1430 metreküp olduğunu kaydeden Demirayak, ''2030 yılında nüfusu 80 milyona ulaşacak Türkiye, kişi başına düşen 1100 metreküp su miktarıyla su sıkıntısı çeken bir ülke durumuna girecektir'' dedi.

Birleşmiş Milletler'in açıkladığı verilere göre, dünya nüfusunun üçte birinin yaşamak için gerekli suya ulaşmada büyük sıkıntı çektiğine dikkat çeken Demirayak, Türkiye'nin 2050 ya da 2100 yılına gelindiğinde çok ciddi bir su kriziyle mücadele etmek zorunda kalacağını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/onlem-alinmazsa-su-krizi-kapida_32652.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!