Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Öğrenciler Yıldız Kampüsü'ne Alınmıyor!

'Cumhurbaşkanlığı ofisi' için geçen haftalarda boşaltılmaya başlanan Yıldız kampüsüne, üniversitenin öğrencileri alınmıyor. Kampüse alınmayan öğrencilerden Alıcı, "Okulumuzu vermeye niyetimiz yok" dedi.

yapi.com.tr
Öğrenciler Yıldız Kampüsü'ne Alınmıyor!

Birgün Gazetesi'nden Rabia Yılmaz'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla “cumhurbaşkanlığı ofisi”ne tahsis edilmesi planlanan ve geçen haftalarda boşaltılmaya başlanan Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'ne öğrenciler alınmıyor.

Bu sabah saatlerinde öğrencisi oldukları okulun kampüsüne girmek isteyen öğrenciler, güvenlik tarafından içeriye alınmadı. İçeri girememelerinin gerekçesini soran öğrencilere, Rektörlük tarafından düzenlenen "Güvenlik gerekçesiyle gerekli görüldüğü takdirde okulda işi olmayan öğrenciler okula alınamaz" ifadelerinin yer aldığı bir yazı gösterildi.

Yönetim görüşme taleplerimizi reddetti

Yıldız Savunması üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğrencisi Ekin Can Alıcı, öğrencisi olduğu okula alınmamasını skandal olarak değerlendirerek, şöyle konuştu:

"Sabah saatlerinde kampüse gittim. Ancak 'güvenlik' gerekçesiyle beni içeri alamayacaklarını söylediler. Benimle birlikte onlarca arkadaşım da kampüse alınmadı. Resmi evrağı istedik, ancak bize vermediler. Evrağı görmemiz için okula başvurmamız gerekiyormuş. Yazıda, 'gerekli görüldüğü takdirde' ibaresi var, ancak keyfiyetle uyguluyorlar. Genel Sekreterlik ve Rektörlük, bütün görüşme taleplerimizi reddettiler."

Okulumuzu vermeye niyetimiz yok

Öğrencilerin konuya ilişkin görüşmeler yaptığını aktaran Alıcı, şöyle devam etti:

"Fantastik bir öğrenci korkusu bu. Herhalde ya Valilikten ya da Saray'dan talimat geldi, aralarını bozmamak için böyle bir hamle yapıyorlar. Bizler bir şekilde o okula gireceğiz ve okulumuzu vermek gibi bir niyetimiz yok. Fakültem orada değil. Yazıda da böyle bir ibare vardı. Ancak tarihte ilk olabilir bu skandal uygulama. Kayıtlı öğrencisiyim üniversitenin, ama kampüse giremiyorum. Öğrenci nasıl bir güvenlik ihlali yapacak? Öğrencisine aslında doğrudan 'terörist' muamelesi yapmaktan farkı yok. Kendi öğrencisini sakıncalı ilan ediyor. Kesinlikle kabul edeceğimiz bir tablo yok."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ogrenciler-yildiz-kampusune-alinmiyor_159206.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!