Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ofis Kiraları 8 Yılın Zirvesinde

Konut piyasasındaki durgunluk ticari ofisleri etkilemedi. Ofis doluluk oranları 12 yılın zirvesine çıkarken, İstanbul’da aylık metrekare fiyatı 42 dolara ulaştı.

yapi.com.tr
Ofis Kiraları 8 Yılın Zirvesinde (Fotoğraf: AA)

Gayrimenkul arzı, hız kesmeyen talebi karşılamaya yetmedi ve Türkiye’de ofis kiraları son 8 yılın zirvesine çıktı. Yüksek talep nedeniyle ofis doluluk oranları 12 yılın zirvesine çıktı. Küresel çapta gayrimenkul hizmetleri sunan Cusman&Wakefield’ın raporuna göre konut piyasasında yaşanan sert fren, ticari hayata yansımadı ve ofisler kapış kapış kapılmaya devam ediyor.

Sözcü’den Tolga Uğur’un haberine göre; doluluk oranları bu yılın ilk yarısında son 12 yılın zirvesine ulaşarak yüzde 89.11’den yüzde 89.7’e yükseldi. Doluluk oranı 5 yılda 14.2 puan arttı. Neredeyse her 10 ofisten 9’unda iş hayatı devam ederken, İstanbul Levent’te ise ofislerin yalnızca yüzde 4.38’i boş kaldı. Bir diğer yandan kısıtlı arz nedeniyle kira fiyatları artmaya devam etti ve 8 yılın zirvesine ulaştı.

Bu dönemde İstanbul ofis pazarında bazı ofislerin ofis alanlarının bir kısmının fonksiyon değiştirmesi sebebiyle arz 7.12 milyon metrekareye indi. İstanbul Levent’te birincil ofis kiraları dolar bazında yıllık yüzde 13.5 artarak metrekare başına aylık 42 dolara (1.357 TL) ulaşarak son 8 yılın zirvesine çıktı. TL bazındaki yıllık artış ise yüzde 77.3 ile manşet enflasyonun üzerinde gerçekleşti.

1 yılda dolar bazında en büyük fiyat artışı yüzde 59.1 ile İstanbul’un Anadolu yakasında görüldü. Anadolu yakasında ofis kiraları bu yıl metrekare başına aylık 35 dolara (1.131 TL) yükseldi. Bir yılda ofis kiralarının dolar bazında yüzde 28 arttığı İstanbul’un Esentepe-Gayrettepe hattında metrekare fiyatı aylık 32 dolara (1.034 TL) ulaştı. Maslak’ta kiralık ofislerin metrekare fiyatı aylık 30 dolar olurken, Ankara ve İzmir’de 18 dolar olarak kaydedildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ofis-kiralari-8-yilin-zirvesinde_206058.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!