Türk seramik sektörünün öncü markalarından Kütahya
Seramik’in Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral,
ODTÜ’de organize edilen 6. Kampüs Gelişim
Günleri’ne katılarak öğrencilerle 50 yıllık iş deneyimini paylaştı.
ODTÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Topraktan Porselene'
isimli oturumda bir konuşma yapan Güral, öğrencilere “Hiçbir zaman risk almaktan
korkmayın” tavsiyesinde bulundu.
“Mutlaka kendinizi yenileyin, bilginizi tazeleyin, riskten korkmayın” diyen
Güral, Kütahya Seramik ve Kütahya Porselen’de işleri profesyonellere emanet
ettiğini belirtti. Yıllarını mesleğine adayan ve ‘öğrenmenin yaşı yoktur’
felsefesini benimseyen deneyimli işadamı, üniversitelerdeki etkinliklere
katılmanın keyifli olduğu kadar öğretici olduğunu da düşünüyor:
“Ben gittiğim üniversite etkinliklerinde sadece konuşmayı değil gençleri
dinlemeyi de tercih ederim. Yaşımız kaç olursa olsun gençlerden öğreneceğimiz
çok şey var. Bu yüzden onların anlattıkları her şeyi çok önemsiyorum.
Aktardıkları tecrübeleri, verdikleri örnekleri can kulağıyla dinliyorum. Bu
benim bilgi haznemi genişletiyor. Kimden ne öğreneceğinizin bir sınırı yok
aslında…”
“Başarımın sırrı: Çok çalışmak”
Porselen ve seramik sektörünün gelişim süreci hakkında bilgi veren Nafi
Güral, Kütahya Seramik’in küçük bir atölyeden dünya markasına nasıl dönüştüğünü
de anlattı. Başarısının sırrını “çok çalışmak” diye açıklayan Güral sözlerini
şöyle sürdürdü: “Kendinize güvenin, çok çalışın ve hayal edin. Benim en büyük
hayalim sektöre yetenekli gençleri, yeni ufukları ve deneyimli profesyonelleri
kazandırmak. Hiçbir zaman işçi-patron, kadın-erkek ayrımı yapmayın. Ben hala
çalışanlarımla beraber yemek yerim. Şirketimizde işçi, yönetici, patron aynı
yemekhaneyi kullanır.” Teşekkür plaketi
verildi
Geçen hafta ODTÜ’de düzenlenen 11. Yönetim ve Mühendislik Günlerine de
katılan Nafi Güral’a, ODTÜ Verimlilik Topluluğu tarafından bir plaket verildi.
Öğrencilere girişimcilik ve risk konularında deneyim ve tecrübelerini paylaşan
Güral, Kütahya Porselen’in bugünlere gelmesinin çok kolay olmadığını, başarı
getiren en önemli iki faktörün “hesap yapma” ve “risk yönetme becerisi” olduğunu
söyledi.
|