Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Muğla'da Halkın İstemediği Baraj Projesine ÇED Olumlu Kararı

Muğla’nın Köyceğiz ve Ula ilçeleri sınırları içinde yapılması planlanan Balcılar Barajı Projesi'ne ÇED olumlu kararı verildiği ortaya çıktı. Muğlalılar barajın yapılmaması için defalarca eylem yapmıştı.

yapi.com.tr
Muğla'da Halkın İstemediği Baraj Projesine ÇED Olumlu Kararı (Fotoğraf: AA)

Muğla'nın Köyceğiz ve Ula ilçelerinde Devlet Su İşleri tarafından sulama ve enerji amaçlı yapılması planlanan Balcılar Barajı, Hidroelektrik Santralleri ve Sulama Projesi'ne ÇED olumlu kararı verildiği ortaya çıktı. Muğlalılar projeye itiraz etmiş, eylemler yapmıştı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 21'inci Bölge (Aydın) Müdürlüğü tarafından Muğla'nın Köyceğiz ve Ula ilçesi sınırları içerisinde Balcılar Mahallesi, Alacık mevkiinden sulama ve enerji amaçlı 'Balcılar Barajı ve Sulaması, Hidroelektrik Santralleri, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Beton Santrali' yapılması planlanıyor.

Proje için 2022 yılı Mart ayında ÇED süreci başlatılmıştı. Proje ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek 2023 yılı Ağustos ayında son şekli verilmişti. Projeye, "Çevresel etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporu" verildi.

Muğlalılar, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde projenin olumsuz etkileri hakkında açıklama yaparak projeye karşı yaklaşık 300 dilekçeyi müdürlüğe teslim etmişti.

Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Semra Gönen yaptığı açıklamada, “Koruma altındaki Köyceğiz/Dalyan Havzası için çok olumsuz sonuçlara sebep olacaktır. Köyceğiz Gölü ve Dalyan Havzası, Gökova'dan Beyobası'na kadar uzanan tarım alanları sulama amaçlı Namnam Çayı'ndan alınacak sular yüzünden geri dönüşü olmayan zararlar görecektir.” demişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muglada-halkin-istemedigi-baraj-projesine-ced-olumlu-karari_205706.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!