Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Muğla’da 27 Yeni Proje Çevreyi Tehdit Ediyor

Bölgedeki projelerin içinde, Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un şirketi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı kömür işletmeleri de yer alıyor.

yapi.com.tr
Muğla’da 27 Yeni Proje Çevreyi Tehdit Ediyor (Fotoğraf: AA)

Muğla’da yaşam savunucuları ve yurttaşların karşı çıktığı birçok projeye devam edilirken, her geçen gün bir yenisine daha onay veriliyor. Susuzlukla mücadele eden il genelinde bu kadar proje gerçekleştirilmesi eleştirilerin odağı oldu. Sadece Muğla genelinde 1-26 Temmuz arasında 27 farklı projede gelişme yaşandı. Projelerin içerisinde güneş enerji santrali, (GES) rüzgâr enerji santrali, (RES) otel ve madenler yer aldı.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Marmaris’in Karaca Mahallesi’nde gerçekleştirilmek istenen GES projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” iznini aldı. Verilen bu izinle birlikte 3.50 hektarlık alanda 5 bin 720 panelden oluşan GES kurulacak. Kuru marjinal tarım arazisine kurulacak GES projesi kapsamında yılda 4 bin 861 megawatt elektrik üretilecek. Elde edilen elektrik ise Cumhurbaşkanlığı Marmaris Yerleşkesi’nde kullanılacak.

Kömürden vazgeçilmiyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi, Menteşe’de kömür madeni açmak için kolları sıvadı. Şirketin açmak istediği maden, tarım ve orman alanları içerisinde kalıyor.

Bakanın otel ısrarı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait Ersoy Otelcilik tarafından yapılacak olan Maxx Royal Bodrum Otel projesi de yurttaşların görüşü ve itirazı için askıya çıkarıldı. Proje onay alırsa 325 oda ve 750 yatak kapasiteli beş yıldızlı otel yapılacak. Aynı proje 490 oda ve bin yatak kapasitesiyle 2014’te de yapılmak istenmiş, alanının sit alanı olduğu gerekçesiyle açılan dava sonucunda verilen onay iptal edilmişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muglada-27-yeni-proje-cevreyi-tehdit-ediyor_205588.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!