Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimar Sinan Günümüz İstanbul’unu Görseydi, Ağlardı!

Yazar Elif Şafak, Brüksel Güzel Sanatlar Sarayı'nda (BOZAR) Mimar Sinan hakkında yazmış olduğu İngilizce kitabı ‘The Architect's Apprentice’ hakkında bir söyleşi düzenledi.

yapi.com.tr
Mimar Sinan Günümüz İstanbul’unu Görseydi, Ağlardı!

Brüksel Güzel Sanatlar Sarayı’nda şubat ayından itibaren sergilenen “Rönesans Sanatında Osmanlı’’ sergisi kapsamında davet edilen Elif Şafak, son kitabı hakkında bir söyleşi verdi. Gazeteci Tine Danckaers’ın sorularını cevaplayan Şafak, Türkiye hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Cihan'ın haberine göre, “Eğer Mimar Sinan günümüz İstanbul’unda yaşayıp şehri görseydi, ağlardı” diye konuşan Şafak, Mimar Sinan’ın tarihte büyük hayallerle İstanbul için yaptıklarının şu anki İstanbul ile bağdaşmadığını aktardı. Mimar Sinan’ın mimarlığın yanında çok iyi bir şehir planlamacısı olduğunu da hatırlatan Şafak, “Günümüzde sadece inşaat ve beton üzerine kurulu bir şehir var. Mimar Sinan gibi bir şehir planlayıcısı yok.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Danckaers, Türkiye’de başlayan Gezi protestoları sonrasında ülkede nasıl bir yankı bulduğunu sordu. Elif Şafak, Gezi protestosunun İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde bir dönüm noktası olduğunu aktardı. Toplumun ciddi anlamda kutuplaştığını söyleyen Şafak, Türkiye tarihinde buna benzer şeyler olduğunu; ancak hiçbir zaman bu kadar kutuplaşmadığını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimar-sinan-gunumuz-istanbulunu-gorseydi-aglardi_131407.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!