Nükleer için Zeytinliklere...
Türkiye'de Nükleer Santral...
Okul Yerine Cami Yapılmasına...
Türkiye'ye Nükleer Enerji...
Finlandiyalılar Nükleer için Geliyor
‘Okullarda Nükleer Yalanlar İstemiyoruz’
Nükleer Santral için Zeytinlik...
Enerji Bakanı: En Önemli Eksiğimiz...
Çevre Mühendislerinden İğneada...
Çin Nükleer Santral Sayısında...
"İğneada'ya Nükleer Santral...
Enerji Bakanı: 3.Nükleer Santral...
Finlandiya Türkiye'nin Nükleer...
Nükleer Kadar Büyük 'GES Tarlası'...
Çin, Türkiye'deki Nükleer...
Gaziemir Nükleer Atık Davası...
Nükleer Kurmadan da Enerji...
Japonya’da 5 Nükleer Reaktörün...
Sinop Nükleer Santrali'nin...
Nükleerci Atom Enerjisi Ajansı...
Onayladığı Nükleer Ekipmandan...
Nükleere Belediye de ‘Hayır’ Demiş
Nükleerde Kurum Görüşleri Gizleniyor
‘Gaziemir’deki Nükleer Atıklar...
Akkuyu Nükleer Devlet Sırrıymış!
Fukuşima'da Nükleer Santralden...
"Nükleere İnat Yaşasın Hayat"
Nükleer Yok, Atığı Var!
Mersin'de Okullarda Nükleer Eğitimine Tepki
Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali için okullarda öğrenci ve öğretmenlere bilgilendirme çalışması girişimi, Greenpeace tarafından eleştiri konusu yapıldı.
Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu avukat Deniz Bayram, ÇED raporu itirazı ile ilgili açılan davalarda hukuki süreç devam etmesine rağmen, okullarda eğitim verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
DHA'nın haberine göre, Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen 23 Ekim 2015 tarihli yazı ile Gülnar İlçesi'ne kurulması planlanan nükleer enerji santrali projesi ile ilgili öğrencilere nükleer teknoloji alanında bilgilendirme çalışması yapmak istediğini bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği 5 Kasım 2015 tarihli yazı ile gereğinin yapılmasını istedi. 'Tek taraflı gerçeği yansıtmıyor' Gelişmeyi değerlendiren Deniz Bayram, süreç ile Mersin ve diğer bölgelerde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi tarafından, nükleer konusunda objektif olmayan, taraflı, gerçeklere dayanmayan bir bilgilendirme sürecinin hayata geçirilmesinin planlandığını öne sürüp önlenmesini istedi. 'Davalar sürüyor' Akkuyu'da kurulması planlanan projenin ÇED raporunun eksiklik ve yanlışlarla dolu olduğunu, bu rapora karşı meslek odaları, çevre örgütleri, pek çok kişi ve kurumun dava açtığını ve bu dava süreçlerinin devam ettiğini de hatırlatan Bayram şöyle devam etti: "Proje ile ilgili pek çok konu boşlukta. Mesela, Akkuyu Nükleer A.Ş. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazmış olduğu yazıda, uzmanların eğitim vermesinden bahsediyor ama Türkiye'de bir nükleer projenin hayata geçmesinin en önemli risklerinden biri personel yetersizliğidir. Nükleer alanında çalışacak, yeterli sayıda, bilgi ve deneyim sahibi uzman mevcut değildir. Bu koşullar altında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından verilecek eğitim, nükleer enerjinin yıkıcı gerçeklerini değil, taraflı, doğru olmayan, yanlış bilgilendirmeyi içereceği aşikârdır. Greenpeace olarak nükleer gerçekleri biz anlatalım. Nükleer konusunda taraflı ve doğru olmayan bilgiler öğrencileri kandırmaya yönelik bilgilendirme eğitim hakkının ihlalidir." |