Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mersin'de 'Güney Afrika Ülke Tanıtım Günü' Düzenlendi

Türk-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı ve Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, Afrika pazarının Türkiye için önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, ''Türk iş adamlarının bu pazarda mutlaka yer alması gerekiyor'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Mersin'de 'Güney Afrika Ülke Tanıtım Günü' Düzenlendi

Türk-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı ve Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, Afrika pazarının Türkiye için önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, ''Türk iş adamlarının bu pazarda mutlaka yer alması gerekiyor'' dedi.

Taşkın, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen 'Güney Afrika Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Günü' etkinliğinde, Afrika hakkında bilgi verdi. Avrupa ile iş yapan Türkiye'nin yıllarca Afrika pazarını ve potansiyelini keşfedemediğini belirten Taşkın, ''Müteahhitlik firmalarımızın Kuzey Afrika'ya girmesine kadar bizim bu bölgeyle bilgimiz ve ilgimiz sınırlıydı. Bu tarihten sonra Kuzey Afrika, iş yaptığımız en kuvvetli kalelerimizden biri oldu'' diye konuştu.

Yaklaşık 1 milyar insanın yaşadığı ve 54 ülkenin yer aldığı pazarda Türkiye'nin sadece 4 milyar dolarlık bir paya sahip olduğunu ifade eden Taşkın, ''Afrika Pazarı Türkiye için önemli fırsatlar sunuyor. Türk iş adamlarının bu pazarda mutlaka yer alması gerekiyor. Buralarda yapılacak birçok iş var. Afrika hızla gelişen bir bölge ve bu gelişme hızı önümüzdeki 15 yıl içerisinde daha da artıracak'' dedi.

Türk iş adamlarının Afrika'ya açılmasında, başta Türk Hava Yollarının (THY) artan seferleri olmak üzere, vizelerin kalkmasının da önemli etkisi bulunduğuna işaret eden Taşkın, şöyle devam etti:

''THY faktörü ve vizelerin kalkması dışında, Afrikalılar, Türklere ve Türk mallarına güven ve saygı duyuyor. Bizim bu ülkelerle ticaret yaparken karşılaştığımız en büyük sorun, gümrük vergileridir. Bu konuda da yetkililerden gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz. Avrupa ülkelerine gidip işçi muamelesi görmektense, Afrika'ya gidip kral muamelesi görün. Çünkü hem Türk'e müthiş bir saygı var hem de iş adamı olduğunuz için sizi velinimet olarak görüyorlar.

Ancak Türk iş adamlarının bu bölgeyle iş yapmasını engelleyen en büyük etken, endişe, korku ve bu ülkelerdeki istikrarsızlık ile iç karışıklıklar. Fakat bu bölgeyle iş yapacak doğru adamın bulunması halinde her şey çok daha kolay oluyor. Türkiye'de okuyan 500'e yakın Afrikalı öğrenci var. Ülke iş adamları olarak bu öğrencileri yanımızda çalıştırmak suretiyle bölgeye çok rahat bir şekilde ulaşabiliriz''.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da Mersin'in, Türkiye'nin Afrika'ya en yakın bölgesi olduğunu belirterek, limanı ve lojistik avantajlarıyla Afrika ve Türkiye arasında bir köprü durumunda olması gerektiğini söyledi.

Güney Afrika ve Türkiye arasındaki ticaretin son yıllarda sürekli artış göstermesinin sevindirici gelişme olduğunu vurgulayan Aşut, şöyle konuştu:

''Fakat mevcut potansiyelinin tümü kullanılmıyor. Her iki bölgenin de büyüyen ekonomisinin birçok alanda birbirini tamamlıyor olması, karşılıklı ticaretin çok daha fazla olabileceğine işaret etmektedir. Bu tip etkinlikler birbirine uzak gibi görünen ülkeleri yakınlaştırmakta. Her iki bölge birbirinin güçlü yanlarını ve ihtiyaçlarını gördükçe, karşılıklı ticaretimiz daha da artacaktır.''

Güney Afrika Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar'ın da konuştuğu etkinliğe MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Türk Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği Başkanı Doğan Narin ve iş adamları katıldı.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/mersinde-guney-afrika-ulke-tanitim-gunu-duzenlendi_87058.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!