Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mersin’de 1500 Kişilik Deprem Tatbikatı

Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde Mersin’de senaryo gereği düzenlen 7.0 büyüklüğünde bir depremin tatbikatı gerçeği aratmazken, 1500 arama kurtarma personeli görev aldı.

yapi.com.tr
Mersin’de 1500 Kişilik Deprem Tatbikatı (Fotoğraf: DHA)

Mersin’de Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat senaryosu gereği Mersin, Niğde, Adana ve Konya illerini etkileyen 7.0 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Tarsus ilçesi olarak belirlendi. Deprem senaryosuna dayanan tatbikatta, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından başlatılan arama kurtarma faaliyetlerine Antalya, Kayseri, Çorum, Sakarya, Ankara ve Eskişehir gibi kentlerden gelen 1500 arama kurtarma personeli ve 300 araç yönlendirildi.

DHA’da yer alan habere göre; kentteki çeşitli enkazlarda yaralıların kurtarılması çalışmaları, özellikle Korukent Mahallesi'ndeki yıkılan okulda yoğunlaştı. Okuldaki tatbikatta senaryo gereği, vatandaş rolündeki görevliler zaman zaman polise yönelerek yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalışırken görevliler tarafından bölgede uzaklaştırıldı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin tatbikatı yakından takip etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Pehlivan, bugün sabah saatlerinde başlayan tatbikatın yarın öğle saatleri sırasında tamamlanacağını belirterek, "Adeta bir deprem oluşmuşçasına tüm personelimiz görevlerini titizlikle yerine getiriyor. Bu senaryoya göre 7.0 şiddetinde bir deprem gerçekleştiğinde yapılması gereken çalışmaların tatbikini icra ediyoruz. Yaklaşık bin 500 personel ve 300 araçla bu tatbikatı gerçekleştiriyoruz. Tatbikatlar, ilgili tüm kurum ve kuruluşların afet anındaki reflekslerini ölçmemize fayda sağlıyor. Bu tatbikatların etkinliği ne kadar yüksek olursa, gerçek bir afet anında da müdahale başarımız o kadar artacaktır." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mersinde-1500-kisilik-deprem-tatbikati_206250.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!