Maltepe’de İnşaatlara “Pazar” Yasağı
Maltepe'deki Arsaya Rekor Teklif Geldi
Konak'ın Tarih Avcısı
Gülsuyu Cemevi Ulusal Mimari...
Maltepe'ye Dev Fuar Merkezi
Konut Pazarlamada Yeni Yöntem:...
Fikret Otyam Müzesi için İlk Adım Atıldı
Maltepe Belediyesi'nden Fuar...
Maltepe'deki AVM Projesine...
Maltepe Üniversitesi Uluslararası...
Maltepe'de AVM Komşuluğu
Maltepe Belediyesi'nden "Mahalle Konakları" Projesi
Maltepe Belediyesi, konak kültürünü canlandırmak için "mahalle konakları" projesini hayata geçiriyor.Konak projesini ilk kez muhtarlarla paylaşan ve projeyi tek tek krokiler üzerinden anlatan Başkan Kılıç, "İki katlı olacak konağın alt katında, 180 kişilik konferans salonu olacak" dedi.
Siyasi partilerin ilçe başkanları ve yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olan diğer siyasi partilerin adaylarıyla bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, mahalle muhtarlarıyla da kahvaltıda buluştu. Muhtarlar özellikle kentsel dönüşüm, yurt, barınma, uyuşturucu sorunları, spor alanlarıyla sağlık ocaklarının yetersizliği, sokak hayvanlarıyla ilgili problemler ve muhtarlıkların fiziksel koşullarının yetersizliği üzerinde durdu.
Beşiktaş Maltepe'ye geliyor Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyip not aldıktan sonra, pazar ve yurt sorunları konusunda da atılım yapacaklarını kaydeden Kılıç, "Gençlerin sporla içli dışlı olması çok önemli. Bu kapsamda Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman’la bir görüşme gerçekleştirdim. Beşiktaş, Zümrütevler’de bir arazi üzerinde sporcu yetiştirmek üzere bir okul kuracak. Bu konuda anlaşmaya vardık. Çünkü altyapı gerçekten çok önemli. Hem böylece gençlerimiz spora yönlendirilecek, hem de uyuşturucuyla mücadele konusunda bu merkezlerimiz önemli görevler görecek" diye konuştu. Konak kültürü yaşatılacak Konuşmasında esnafın sorunları ve okulların çevre düzenlemeleriyle fiziksel koşullarının düzeltilmesi noktasında belediyenin çalışmalarını da aktaran Kılıç, mahalle konakları projesini ve bunlara ait krokileri ilk kez muhtarlara sunarak, şu bilgileri verdi: "4 dönüm arazi üzerine, 2 katlı, konak kültürünü de yaşatacak mahalle konakları adını verdiğimiz bir bina yapacağız. İki katlı olacak konağın alt katında, 180 kişilik konferans salonu olacak. Burada düğün, nişan ve diğer organizasyonlarınızı yapabileceksiniz. Yine burada çocuklar için oyun odaları bulunacak ve bu odaların hepsinde ayrı tuvaletler olacak. Yemekhane ve kreşimiz de bu alt katımızda yer alacak. İkinci katta da sivil toplum kuruluşları için odalar olacak. Burada 6 sınıfımız ve 5 odamız olacak. Bu odalardan birini muhtarlara tahsis edeceğiz. Birinde de, güvenliği sağlamak adına da belediye çalışanları olacak. Böylece halkımızla, muhtarlar ve belediyeyi bir araya getireceğiz. Ayrıca burada kadınlar için de çeşitli kurslar düzenleyeceğiz. Otopark da yer alacak. 4 dönüm en ideal olanı ama 2 dönüm arazi üzerine de, bu proje gerçekleştirilebilir. Burada da otopark alanından kısarak aynı genişlikte konaklarımızı inşa edeceğiz." "Parklara güneş panelleri kuracağız" Konuşmasına kentsel dönüşüm hakkındaki soruları cevaplayarak devam eden Kılıç, "Buradan üç ana noktayı belirtmek istiyorum. Ben önümüzdeki 100 yılı planlamak istiyorum. Kentsel dönüşüm noktasında mutlaka otopark zorunlu hale getirilecek. Ada bazında kentsel dönüşümle hem yeşil alanlar, hem de otopark konusunda sıkıntılar aşılacak. İkincisi, yağmur suyundan mutlaka faydalanmak istiyoruz. Maltepe’de 1 metrekareye 450 litre yağmur suyu düşüyor. Bu ne demek 100 metrekare çatıda bu sistemi kurarsak 45 ton su demek. Düşünün, bir kişi bir sifon suyunda 10 litre su harcıyor. Beş kişilik bir ailede beş kere lavaboya gidilse, bu kişi başına 50 litre su demek, aile bazında da 250 litre su demek. Bu projemizle israfı da önleyeceğiz. Üçüncüsü de güneş panelleri kuracağız. Özellikle parklarımızda bu sistemi hayata geçireceğiz. Deprem olsa, elektrikler gitse bile parklarımız aydınlık olarak kalacak ve oradan faydalanacağız" dedi. |