Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Maden Ocağının Şantiye Sahasında Kaçak Villa

Cerattepe’de maden şirketi şantiye sahasında olmaması gereken bir villa yaptı. Kurumlar ormanlık alana inşa edilen villaya ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

yapi.com.tr
Maden Ocağının Şantiye Sahasında Kaçak Villa

Artvin Cerattepe’de tüm itirazlara rağmen açılan maden ocağının şantiye sahasına kaçak villa inşa edildi. Yeşil Artvin Derneği, şantiye sahasında olmaması gereken bu villanın ÇED İnceleme Değerlendirme Formuna aykırı olduğuna dikkat çekti.

BirGün’den Dilan Şahinbaş’ın haberine göre; 2013 yılında imzalanan ÇED İnceleme Değerlendirme Formu’nda idari bina ve sosyal tesislere orman sahasında izin verilmeyeceği beyan edilmişti. Ancak uydu görüntülerinden de net bir şekilde görülen villanın şantiyenin hemen yanındaki ormanlık sahada inşa edildiği ortaya çıktı.

Yeşil Artvin Derneği, yapının ne amaçla yapıldığını öğrenmek için Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’ne yazılı başvuru yaptı. Kurum, derneğin başvurusunu yanıtsız bıraktı.

Yasadışı faaliyete göz yumuluyor
Derneğin genel sekreteri avukat Bedrettin Kalın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin bu yasadışı faaliyete göz yumarak suç işlediklerini vurguladı.

Maden şirketinin şimdiye kadar birçok kez yasadışı hareket ettiğini hatırlatan Kalın, “Bu arazi orman alanına dahil olduğu için Orman Bölge Müdürlüğüne, bilgi edinme esası kapsamında, yapılan bu villa ile ilgili yazılı soru sorduk. Fakat Orman Bölge Müdürlüğü vermiş olduğu cevapta bunun kurum içi yazışmalarla alakalı bir konu olduğunu, bilgi edinme esası kapsamında değerlendirilemeyeceğini ya da cevap verip vermemenin kendi tasarruflarında olduğunu; kısacası cevap vermemeyi tercih ettiklerini ifade etmişlerdir.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maden-ocaginin-santiye-sahasinda-kacak-villa_188562.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!