2016 Dünya Felaket Raporu Yayımlandı
Çevre İhlalleri Haritası Hazırlandı
Çevrecilerden Akkuyu Tepkisi
Fethiyeli Çevrecilerin Platform Zaferi
Seçim Propagandasına ''Çevre'' Ayarı
Nükleer Santral Çevresinde...
Çevreciler 'Nükleerciler'i...
Çevreci Bina Kendi Elektriğini Üretecek
Çevrecilerin İstediği Oldu
Yeni Tasarı Kömür ve Nükleere...
Havayı Temizleyen Yeni Nesil...
Çevreci Projelerin Tercihi...
Çevreci Etkinlikler 2. Yılını...
Çevreciler Suyun Önemine Dikkat Çekti
Sirkeci'ye Yeni Çevre Düzenleme Projesi
"Mimarinin Doğal Çevre ve...
Plastikte Üretimi Kilitleyen...
"Çevre Sorunlarına Çözümler Buluşması"
Yeşil Nokta Çevre Ödülleri'nin...
Çevre Koruma’ya 3 Ayrı Denetim
"Bodrum Yarımadası Ciddi Bir...
Çevreciler Marmaris Körfezi'ni...
Kusunlar’da Çevre Felaketi
Mamak Kusunlar, kaçak hafriyat dökümü nedeniyle çevre felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bölgedeki döküm sahası yerine boş arazilere ve yol kenarına bırakılan moloz ve çöpler, yeşil alanları öldürüyor, göletleri kurutuyor.
Hürriyet'ten Sedat Cenikli'nin haberine göre, Mamak Kusunlar’daki TOKİ Konutları’nda bu kez, yol kenarı ve boş arsalara dökülen moloz ve çöpler nedeniyle çevre kirliliği yaşanıyor.
9 bin 500 kişinin yaşadığı konutların, çevre yolu bağlantısındaki yolun etrafı, moloz ve çöp yığınları ile doldu. Bölgede oluşan moloz yığınlarının, yeşil alanı öldürdüğünü belirten semt sakinleri ise yaşanan çevre felaketine tepki gösterdi. Semtte Büyükşehir Belediyesi’ne ait döküm sahası olduğunu da hatırlatan vatandaşlar, “Döküm sahasına para vermek istemeyen bilinçsiz insanlar, çöplerini etrafa bırakıyor. Yeşil alanlarımız ölüyor. Denetimler sıklaştırılsın” diye konuştu. Göletin üzeri çöp dolu Döküm sahası tabelasından başlayarak konutlara kadar yol boyunca dökülen moloz ve çöplerin en yoğun olduğu nokta ise yağmur suyu birikintisiyle oluşan yol kenarındaki gölet. Çobanların, hayvanlarını sulamak için getirdiği göletin üzeri; çevreye atılan, pet şişe ve plastik atıklarla dolu. Yolun diğer tarafı da göletteki suyla birlikte taşınan atıklar nedeniyle çöplüğe dönmüş durumda. Yolun devamındaki yeşil alanlar ise, inşaat atıkları nedeniyle kuruyor. Kanallar yoluyla Ankara Çayı’na karışan semtteki diğer suların üzerinde de gölettekine benzer plastik atıklar yüzüyor Dökümler hava kararınca başlıyor Çevre kirliliğine neden olan kaçak dökümün hava karardıktan sonra başladığını kaydeden mahalle muhtarı Mustafa Köşkeroğlu ise, şunları söyledi: “Yeşil alanlarımız öldürülüyor. Büyük bir çevre felaketiyle yüz yüzeyiz. Hem belediye hem de jandarma ekipleri denetim yapıyor ama dökümler, hava karardıktan sonra başlıyor. Çevre Yolun’dan itibaren yol boyunca tek bir aydınlatma direği yok. Bunu fırsat bilenler, döküm sahasına para vermemek için moloz ve çöpleri boş buldukları yere bırakıyor. Çok rahatsızız. Yol boyunca iğrenç kokular yükseliyor. Önlem alınmazsa daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız.” Kaçak dökümcüleri cezalandıracağız Bölgede yaşanan çevre kirliliğiyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak ise şöyle konuştu: “Kirlilikle ilgili araştırma başlattık. Hem bölgenin temizlenmesi hem de kaçak döküm yapanların belirlenmesi için diğer birimlerimizle koordineli olarak çalışıyoruz. Ekolojik denge problemleriyle ilgili yaptırımlarımız çok net. Kaçak döküm yapanlar hakkında Kabahatlar ve Çevre kanunları gereğince cezai işlem başlatılacak.” Hayvanlar, çöp ve moloz nedeniyle kirlenen göletten artık su içemiyor. Bölgede yaşanan çevre kirliliği Büyükşehir Belediyesi’ne ait döküm sahasına giden yol ayrımından başlayarak, konutlara kadar devam ediyor. |