Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kuru Dereye Yapılan Gölet de Kurudu

Denizli’de yatağı kurumuş dereye gölet yapıldı; 10 kilometre uzaktan su getirmesi için borular döşendi, ancak çare olmadı…

yapi.com.tr
Kuru Dereye Yapılan Gölet de Kurudu

Devlet Su İşleri (DSİ), Denizli'nin Acıpayam ilçesinin Yeşilyuva Mahallesi'ne milyonlar harcayarak bir gölet yaptı. Vatandaşların alanın kuru dere yatağı olduğu uyarısı dikkate alınmadı. 24 Aralık 2014'te dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun müjdesiyle ihaleye çıkılan gölet 2018'de açıldı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre; DSİ Genel Müdürlüğü, “Denizli Acıpayam Yeşilyuva Göleti ve Sulaması projesinde gölet rezervuarını besleyen iletim hattına su verilerek gölette su tutulmaya başlandı. Yöre halkının hasretle beklediği proje ile Yeşilyuva ve Kuyucak Mahallelerinde bin 670 dekar zirai arazi suya kavuşuyor.” açıklamasını yaptı.

Ancak takvimler 2 Temmuz 2023'ü gösterirken, borular döşenerek, su akmayan bir alana inşa edilen gölet kurudu. Son bir aydaki yağışlarla biraz dolan gölet, sivrisinek yuvası haline geldi. Tabii bu gerçek tarım arazilerinin sulanacağı müjdelerini de suya düşeceğini gösterdi.

Yeşilyuva Mahallesi'nde sorunlar bununla da bitmiyor. Büyükşehir Kanunu ile birlikte belediyesi kaldırılan eski belde Yeşilyuva'da su borularının değişimi nedeniyle yollar kazıldı. Ancak müteahhit, parası ödenmediği gerekçesiyle çalışmayı yarım bıraktı. İnsanlar köstebek yuvası gibi yollarla toz toprak içinde yaşamaya mahkum edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuru-dereye-yapilan-golet-de-kurudu_198486.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!