Konyaaltı Sahili İhalesi İptal Edildi
Çılgın Proje Konyaaltı Sahili’ni...
'Konyaaltı' İhalesine Yine...
Konyaaltı Sahili Projesinde...
Konyaaltı Sahili Projesi İçin Yeni İhale
Konyaaltı Sahili İhalesi Ertelendi
Dünyaca Ünlü Konyaaltı Sahilinde...
Konyaaltı Sahili Mimari ve...
Konyaaltı Sahili Mimari ve...
"Konyaaltı Sahili" Yarışma...
Konyaaltı'nda Rant için Deniz Ekosistemi Değiştiriliyor
Konyaltı'da kaçak olarak başlanan Boğaçayı Projesi’yle 120 kuş türünün barınma ve balıkların yumurtlama alanı ranta kurban ediliyor.
Evrensel'in haberine göre, Antalya kent merkezinin elde kalan son sulak alanı olarak kabul edilen Konyaaltı’daki Boğaçayı Deltası ve çevresi, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Çılgın Proje’ adı altında ranta açılmak isteniyor. Bölge 120 kuş türüne ve yüzlerce balık türüne ev sahipliği yapmasının yanı sıra deniz canlılarının yumurtlama alanı olarak ender bölgeler arasında bulunuyor.
Bölgede yapılmak istenen ancak ortada olmayan proje, Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından 2014 yılında ortaya atıldı. İlk günden bu yana bölge halkı ile çevrecilerin yoğun tepkisini çeken proje ile Boğaçayı Deresi’nin deniz ile birleştiği noktadan itibaren kent içine doğru geniş bir marina yapılacağı belirtiliyor. Proje yok, iş makineleri çalışıyor Proje kapsamında deniz ile derenin birleştiği deltadan itibaren sağlı sollu genişletme çalışmaları ve içe doğru kazılmak suretiyle derinleştirme çalışmaları yapılacağı zamanla ortaya çıktı. Yine Türel’in daha önce yaptığı açıklamalar ile Konyaaltı sahilinden başlayarak Boğaçayı içerisine doğru açılacak bir kanal ile çevresinde yapılması planlanan düzenlemelerin ardından bölgedeki emlak rantı beklentisinin yükseltileceğine yer verildi. Henüz tamamlanmış bir fizibilite çalışması bulunmayan proje kapsamında önceki günlerde DSİ 13. Bölge Müdürlüğüne ait iş makineleri Boğaçayı’ya girerek çalışmalara başladı. ‘Dere yatağına giremezler’ Prof. Dr. Beyza Üstün, 2014 yılında da kepçelerin girdiğini ancak halkın tepkisi üzerine geri çekildiklerini söyledi. Boğaçayı’nın etrafının genişletilerek, etrafına gökdelenlerin yapılacağı yönünde simülasyonların Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandığını belirten Üstün, “Marina yapmayı planlıyorlar. Ancak ortada bir proje yok. İhale de yapılmamış durumda. Yapılan işlem şu an meşru bir işlem değil. Halen belediye başkanı yaptığı açıklamada ihaleye vereceklerini söylüyor. Ancak dediğim gibi ortada bir proje olmadan, iş makineleri girmiş durumda. Dere yatağına giremezler” diye konuştu. Üstün, yapılmak istenen marina ile bölgenin ranta açılmasının yanı sıra deniz ekosisteminin olumsuz etkileneceğini belirtti.
|