Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kızılay, 26 Boş Daireyi Depremzedelere Tahsis Etmedi

Türkiye’nin dört bir yanında barınma sorunu yaşayan depremzedeler için öğrenci yurtları boşaltılıp, misafirhaneler tahliye edilirken Uşak’ta Kızılay’ın kendisine ait 26 boş daireyi depremzedelere tahsis etmediği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Kızılay, 26 Boş Daireyi Depremzedelere Tahsis Etmedi

11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin ardından büyük bir barınma sorunu ortaya çıkarken hükümet bu sorunun üstesinden gelmek için üniversitelerde uzaktan eğitime geçerek Kredi Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurtlarını boşaltarak depremzedelere açtı.

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre; tüm kentlerde kamu kurumları misafirhanelerini boşalttı, valilikler kentlerdeki otellerden depremzedelere yer ayırmalarını istedi. Uşak Belediyesi de termal tesisini boşaltarak depremzedelere tahsis etti. Fakat kentte mülkiyeti Kızılay'a ait olan 26 dairelik bir apartman depremzedelere verilmedi. Uşaklılar duruma büyük tepki gösterdi.

Depremzede için ev ararken ortaya çıkardı
Olayı İYİ Parti'de bir dönem merkez ilçe başkanlığı yürüten Hakan Savaş ortaya çıkardı. Uşak'ta depremzedeler için yer arayan Savaş, Kızılay'a ait boş daireleri tespit etti. Savaş, binanın bir hayırseverin bağışladığı arsaya yapıldığını ve Kızılay'ın buradan yıllarca kira geliri elde ettiğini belirterek; “Bugün bu bina bomboş duruyor. Depremzedeler inim inim inlerken burayı tahsis etmemeleri çürümüşlüğün göstergesidir.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kizilay-26-bos-daireyi-depremzedelere-tahsis-etmedi_194953.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!