Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Kıştan Değil, Yalıtımsız Binalardan Korkun”

Kışın binalarda ısınma giderlerinin doğalgaz zamlarının da etkisiyle artacağına dikkat çeken İZODER; kışı hem sağlıklı ve konforlu bir ortamda geçirmek hem de enerji tüketimini yarı yarıya düşürmek için binaların ‘ısı yalıtımı’ ile donatılması gerektiğini belirtti.

yapi.com.tr
1 “Kıştan Değil, Yalıtımsız Binalardan Korkun”

İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Enerjimizi boşa harcamadan, güvenli ve konforlu yapılarda yaşamak, aynı zamanda kullandığımız enerjide yüzde 50’ye varan oranda tasarruf yapmak istiyorsak, binalarımızı ısı yalıtımı ile koruma altına almamız şart” dedi.

Isı yalıtımının, Türkiye’nin geleceği için stratejik öneme sahip bir konu olduğunu belirten İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Yalıtım, Türkiye ekonomisi ve son kullanıcı için büyük önem arz ediyor. Isı Yalıtımı uygulamaları ile, kışın ısıtma amacıyla harcanan enerjiden ortalama yüzde 50 tasarruf sağlanıyor. Bu da doğalgaz faturalarını yarı yarıya düşürüyor. Enerjimizi boşa harcamadan, güvenli ve konforlu yapılarda yaşamayı hedefliyor, aynı zamanda yüzde 50’ye varan tasarruf elde etmek istiyorsak, binalarımızın tamamını standartlara uygun kalınlıklarda belgeli ürünler ile belgeli uygulayıcıları tercih ederek ısı yalıtımı ile koruma altına almalıyız” diye konuştu.


Binalarda enerji tasarrufunun ülke ekonomisini de direkt etkilediğini vurgulayan İZODER Başkanı Pelesen, şunları söyledi: “Bugün ithal ettiğimiz enerjinin ısıtma ve soğutma amaçlı tüketilen bölümünün yarısını israf ediyoruz. Ülke olarak binalarda kullandığımız enerji miktarı, toplam tükettiğimiz enerjinin çok önemli bir kısmına yaklaşık olarak yüzde 40’ına ulaşmış ve sanayinin de önüne geçmiş durumda. Dolayısıyla yalıtımın hepimizi ilgilendiren ciddi bir boyutu var. Alacağımız önlemlerle de bu savurganlığın önüne geçmemiz mümkün.”

Kamu ve kamuoyu daha çok bilinçlendikçe, ısı yalıtımı uygulamalarının, binalarda enerji verimliliğini sağlamanın vazgeçilmez unsuru olarak gelişmeye devam edeceğini ifade eden Levent Pelesen, “Kentsel dönüşüm sürecinde inşa edilen yeni binalarda yalıtım uygulamalarına öncelik verilmeye başlandığını görmek, hem yalıtım sektörü hem toplum adına sevindirici bir gelişme. Yönetmelikler tam anlamıyla uygulanmaya başlayıp denetim mekanizmaları etkili bir şekilde devreye girdiğinde ısı yalıtımı uygulamalarının, vatandaşa, sektöre ve ülkemiz ekonomisine katkısı büyük olacak. Kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirerek, tüm binaları doğru yalıtım uygulamalarıyla inşa edersek, ülke ekonomimize her yıl milyarlarca dolarlık katkıda bulunabiliriz. Türkiye’deki binaları ısı yalıtımlı hale getirerek, ülkemizin toplam enerji faturasını yaklaşık %15 azaltmamız mümkün” dedi.

“Bugün gelişmiş ülkeler sıfır enerjili konutlar, pasif evler gibi konseptlere yönelmiş durumda” diyen Levent Pelesen, şöyle konuştu: “Bu konseptlerde özellikle ısı yalıtımı uygulamalarının enerji verimliliğindeki rolü daha çok önem kazandı. Enerji verimliliği stratejilerinde tüm tarafların; sektör, kamu ve tüketicilerin üzerlerine düşeni hassasiyetle yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye’nin, İklim Değişikliği Paris Anlaşması’ndaki gibi uluslararası taahhütlerini yerine getirmesi, binalarda enerji verimliliği açısından ısı yalıtımının sağlıklı gelişmesi için büyük önem taşıyor.”

*

İZODER Hakkında
1993 yılında yalıtım bilincini Türkiye çapında yaygınlaştırmak amacıyla kurulan İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği, yalıtım konusunda kamuoyunu ve sektörü bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlayan ve bu doğrultuda ısı, su, ses ve yangın yalıtım malzemeleri üreticilerini, satıcılarını ve uygulayıcılarını bir çatı altında toplayan bir sivil toplum kuruluşudur.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kistan-degil-yalitimsiz-binalardan-korkun-_167966.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • İZODER ülkemizde yalıtım alanında devlet ve millet arasında köprü olmuş ve sektörde eksper bir kuruluştur. Fakat bir çok il ve ilçelerde sektöre sızmış işin ehli olmayan çantalı firmacıklar haksız rekabet ederek bizim gibi yaklaşık 30 yılını sektöre vermiş kuruluşların pazardaki rekabetini zorlaştırıyorlar. Dün kurulup bu gün İZODER'in uzman uygulayıcılar listesine giren onlarca belki yüzlerce firma var. İZODER onaylı anlaşılan projelerde İzoder üyesi olmayan veya uygulama standartlarına uyulmadan uygulama yapılan bir sürü projeler var. İZODER olarak onayladığı her projenin takibini yapması gerekmektedir en azından her ilde İZODER bünyesinde işin erbabı olan kişiler görevlendirilip hemiş veren vatandaşa hem de işi yapan firmaların daha iyi hizmet vermesine yardımcı olacaktır. İZODER'in görevi projeyi mail üzerinden inceleyip yine mail üzerinden onaylayıp proje tutarı ücreti banka hesabına yatırlımasıyla işi onaylaması yeterli değil. Bilinçsiz müşteri sadece fiyat endeksli firma seçiyor. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!