Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kayyumun Yaptırdığı Binanın Çatısı Çöktü

Diyarbakır’da hafta sonu yağan sağanak DİSKİ'ye ait ek hizmet binasının çatısını çökertti. Kayyum tarafından 2017 yılında ihale edilen binanın teknik şartnamedeki özellikleri taşımadığı öğrenildi.

yapi.com.tr
Kayyumun Yaptırdığı Binanın Çatısı Çöktü

Diyarbakır kent merkezinde hafta sonu iki gün süren sağanak yağışlarda Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi Başkanlığı’na (DİSKİ) ait ek hizmet binasının tavanı çöktü, binayı su bastı. Birçok bilgisayar başta olmak üzere kuruma ait eşyalar da ciddi zarar gördü, hizmet verilen binada çalışmalar aksadı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre; binanın tavanının henüz kış gelmeyen iki günlük yağışla çökmesi ise gözleri binanın teknik şartnamesindeki özelliklere çevirdi. Kayyum olarak atanan Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla’nın dönemini kapsayan ek hizmet binasının ihalesinin 2017 yılında yapıldığı öğrenildi. 2017/188351 ihale kayıt numarasıyla 12 firmanın katıldığı ihaleyi Mustafaoğlu İnşaat Limited Şirketi aldı.

Ancak binanın sözleşmede yer alan teknik şartnamelerden çok uzak olduğu belirlendi. 6 yıllık bina olmasına rağmen 2 günlük yağışla tavanı çöken binanın tavanında beton tabliye olmadığı, tavanın ucuz işçilik ve düşük maliyet olması için dışarıdan metal çatı, içeriden de alçı tavan ile kaplandığı bildirildi.

6 yıl içinde çatıdaki oluşan deformasyon, paslanma ve çürüme nedeniyle bu hafta sonu yağan yağışla binanın çatısında çökmeler, kopmalar oldu ve bina içinde ciddi maddi hasar oluştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kayyumun-yaptirdigi-binanin-catisi-coktu_206403.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!