Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Katı Atık Tesisine Köylüler Karşı Çıktı

Yalova'da birinci sınıf tarım arazilerinin olduğu Çınarcık ilçesi Kocadere Köyü Taşlık mevkiine katı atık tesisi kurulacağı haberini alan köylüler, tesise karşı harekete geçti.

yapi.com.tr
Katı Atık Tesisine Köylüler Karşı Çıktı

Yalova’da birinci sınıf tarım arazilerinin olduğu Çınarcık ilçesi Kocadere Köyü Taşlık mevkiine Yalova Yerel Yönetimleri Katı Atik Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği’nin (YAKAB), Katı Atık Depolama Tesisi kuracağı haberini alan köylüler tesisin yapılmaması için bin 200 imza topladı.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; tesisin yapılacağı bölgenin ormanlık olduğuna dikkat çeken Kocadereli Kadir Aydemir, “Burada YAKAB tarafından katı atık tesisi kurulması planlanmakta. Köy denize 600 metre mesafede. Kıyı kesimleri turizm bölgesi. Yaz sezonunda Çınarcık ve Kocadere’de nüfus hafta içi yaklaşık 25 bin, hafta sonları günübirlik gelenler ile birlikte 75-80 bine ulaşıyor. Tesis kurulduğunda koku sahile de ulaşacak burada kim durur?” dedi.

Köyün diğer tarafında birinci sınıf tarım arazilerinin olduğunu söyleyen Aydemir, şunları söyledi: “Tesisin kurulacağı arazide yüzlerce ağaç kesilecek olması tam bir doğa katliamıdır. Burada bu tür katı atık tesisin yapılacak olması tabiatın yok olması, doğanın katledilmesi, insan sağlığının olumsuz etkilenmesi ve hayvanların yaşam alanlarının daralmasına sebep olabilir. Bölge çiftçiliği ve hayvancılığın sonu demek. Burada katı atık tesisi kurulmasını kabul etmiyoruz.”

“Nereye başvurursanız vurun”
Kocadere’de yaşayan 10 kişilik bir heyetle  AKP'li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’i ziyaret ettiklerini dile getiren Aydemir, “Soyer’e tesise karşı olduğumuzu ilettik. O da bize; ‘Nereye başvurursanız vurun. Ben kamu hizmeti yapıyorum’ karşılığını verdi. Burada Çınarcık, Armutlu ve Esenköy’ün çöpleri toplanacak. Şuana kadar 1500’e yakın imza topladık. Avukata vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kati-atik-tesisine-koyluler-karsi-cikti_184233.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!