Kastamonu Entegre, Ar-Ge Yatırımlarıyla...
Kastamonu Entegre, İtalya’da...
Kastamonu Entegre Laminat...
Kastamonu Entegre’nin 250...
Kastamonu Entegre’nin Yeni...
Kastamonu Entegre’den Yeni...
Kastamonu Entegre Yeni Üretim...
Kastamonu Entegre, Türkiye’nin Lider Markaları Arasında
Ahşap bazlı panel sektörünün yarım asrı geride bırakan global markası Kastamonu Entegre, “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması” 2023 yılı sonuçlarına göre 41’inci sırada yer alarak başarı grafiğini sürdürdü.
55 yıllık köklü geçmişi ve 20 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla Türkiye’nin ekonomik büyümesine ve küresel rekabet gücüne katkı sunan Kastamonu Entegre, başarısını bir kez daha ortaya koydu. Dünyanın altı ülkesinde ve Türkiye’de altı farklı lokasyonda üretim tesislerine sahip, altı kıtada yüzden fazla ülkeye ihracat yapan şirket, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması” nda 41’inci sırada yer aldı. Haluk Yıldız: “Sürdürülebilirliğe, AR-GE ve inovasyona yatırım yaparak sektörümüzdeki öncü rolümüzü korumaya devam edeceğiz” Ahşap bazlı panel sektöründe Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 4’üncü büyük üreticisi olduklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, sektörün lokomotifi olma görevini sürdürmeye kararlı oldukları vurgulayarak, “Değişken ekonomik koşullara rağmen, yatırımlarımıza ve üretim kapasitemizi artırmaya devam ederek istikrarlı bir büyüme grafiği çiziyoruz. Son dört yılda gerçekleştirdiğimiz toplam 700 milyon dolar yatırımla geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. İSO 500’de geçtiğimiz yıla göre 11 sıra birden yükselmek, şirketimizin doğru stratejilerle büyümeye devam ettiğinin bir göstergesi. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve bize olan güvenleriyle yanımızda olan müşterilerimize teşekkür ediyorum. 2023 yılında Kastamonu ve Balıkesir’de yeni yatırımlar yaptık. Tesislerimizi yenileyerek üretimdeki gücümüzü artırdık. Dünyanın en büyük ve en modern MDF tesislerinden biri olarak hayata geçirilen Balıkesir tesisimiz, mevcut yonga levha tesisi ile birlikte tek bir lokasyonda 1 milyon metreküpü aşkın üretim kapasitesine sahip. Bu stratejik yatırımlarımızı devam ettirerek önümüzdeki yıllarda İSO 500 sıralamamızı daha da yukarılara taşımak istiyoruz. Sürdürülebilirliğe, AR-GE ve inovasyona yatırım yaparak sektörümüzdeki öncü rolümüzü korumaya devam edeceğiz” dedi.
* Kastamonu Entegre Hakkında: Yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olarak Kastamonu’da üretime başlayan şirket, Türkiye’nin sanayileşme yolunda atılmış cesur adımlarından biri olarak, ahşap bazlı panel sektöründe yarım asrı aşkın süredir kesintisiz üretim yapmaktadır. Yurt içinde Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana olmak üzere 6 lokasyonda üretim tesisi olan Kastamonu Entegre; sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk firma olarak Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya, İtalya ve Türkiye yatırımları ile 6 ülkede üretim yapan global bir markaya dönüşmüştür. ABD’de ise odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yürüttüğü bir şirketi vardır. %30 pazar payı ile ahşap bazlı panel sektöründe Türkiye’nin lider şirketi olan Kastamonu Entegre, 25 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla MDF ve yonga levha ana ürün gruplarında Avrupa’nın üçüncü dünyanın dördüncü büyük üreticisi konumundadır. Şirket, dünya laminat parke üretiminin %7’sını tek başına karşılamaktadır. Kastamonu Entegre, Çin’den Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya altı kıtada 100 ülkeye yaptığı ihracatla da sektöründe her yıl açık ara ihracat birincisi konumundadır. Ahşap bazlı panel sektörünün global markası, 1,9 milyar dolarlık cirosu ve üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, yurt içi ve yurt dışı üretim tesis ve ofislerinde yaklaşık 7 500 kişiye istihdam sağlamaktadır. Doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden şirket, Türkiye ahşap bazlı panel sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırlamıştır. Geleceğin teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurduğu Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmaları gerçekleştirmektedir. |