Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Kartondan Hayaller Satın Alıyoruz”

Hakan Kıran, “Binalar, yatırım amacıyla satılıyor. Bir nevi kartondan hayaller satın alıyoruz. Sonrada aldığımız evleri satıp, yenisini alıyoruz. Bu kullanımlar, sosyal bütünlük, sosyal devamlılık sağlayamıyor. Kişilere; ruh sağlığını, seçimlerini koruyacak projeler ve öneriler getirilmeli” dedi.

yapi.com.tr
“Kartondan Hayaller Satın Alıyoruz”

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alan Hakan Kıran Mimarlık ve Yapı Hizmetleri Tic. AŞ Kurucu Başkanı Hakan Kıran, “Binalar, yatırım amacıyla satılıyor. Bir nevi kartondan hayaller satın alıyoruz. Sonrada aldığımız evleri satıp, yenisini alıyoruz. Bu kullanımlar, sosyal bütünlük, sosyal devamlılık sağlayamıyor. Kişilere; ruh sağlığını, seçimlerini koruyacak projeler ve öneriler getirilmeli” dedi.

'21. Yüzyıl’ın Akıllı Şehirleri' ana temasıyla İstanbul Swiss Otel’de 13-14 Eylül tarihlerinde düzenlenen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'nde (World Intelligent Cities Summit - WICS) 14 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen 'Akıllı Binalar ve Evler' oturumunda konuşan Kıran, ülkemizde ciddi bir dönüşüm hareketinin başladığını söyledi.

Kıran, “Tüm bu hareketliliğin ortaya getirildiği bir arada olduğu doğru çözümlemelere planlama diyoruz. Ancak ülkemizde planlamadaki aksaklıklar, ara çözümler bulmaya çalışmak sıkıntı yaratabiliyor. Bugün Türkiye’nin en önemli problemi köklerimizi bilmemek ve gittikçe eski yaşantılarımızdan uzaklaşmak. Geldiğimiz köyler, oradaki yaşantımız unutuluyor. Bizlere satılan bütün binalar yatırım amacıyla satılıyor. Bir nevi kartondan hayaller satın alıyoruz. Kısa bir süre sonrada aldığımız evleri satıp yenisini alıyoruz. Doğal formlardan ve köklerimizden uzakta olan bu kullanımlar, sosyal bütünlük, sosyal devamlılık sağlayamıyor. Bu şehri akıllandıracak olan insanların; ruh sağlığını, seçimlerini koruyacak projeler, akıllı öneriler getirilmeli. Akıllıca yapılan projelerde eksikliklerimizi tamamlayıp bağlılık sağlayacak öğeler bulabiliriz” diye konuştu.

Konuşmasında İstanbul ofislerinde yaptığı çalışmalardan da örnekler veren Hakan Kıran, Sancaktepe Ring İstanbul Projesi’nden bahsetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kartondan-hayaller-satin-aliyoruz_102103.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!