Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karaburun Halkı Direndi Planlar Değişti

İzmir’in turizm merkezlerinden Karaburun’un Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı hazırlanan 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı halkın itirazı ile mahkemeden veto yedi.

yapi.com.tr
Karaburun Halkı Direndi Planlar Değişti

İzmir’de Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Karaburun’un için Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planlar iptal edildi. Geçen yıl bölgeye dair plan hazırlayan ve askıya çıkan 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı yurttaşın itirazı ile mahkemeye taşınmış, İzmir 5. İdare Mahkemesi de vatandaşların haklı bularak planları iptal etmişti. İptal üzerine yeniden harekete geçen bakanlık planda revizyona giderek yeniden onayladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Karaburun – Ildırı Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgemizin geleceğine yön verecek ve Yarımadamızın uzun süredir beklediği 1/25000 planlar; bölge halkımızın itirazları ve talepleri dinlenerek yeniden ele alınıp düzenlendi. Söz konusu plan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından imzalandı. Plan paftaları son haliyle çok yakında yeniden askıya çıkarılacak.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karaburun-halki-direndi-planlar-degisti_206442.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!