Prof. Dr. Ercan: “Büyük İstanbul...
Jeologlardan İstanbul Depremi Uyarıları
“Evinizin Altından Fay Hattı...
Prof. Dr. Ömer Aydan: “İzmir,...
Deprem Paraları Buhar Oldu
Işık Üniversitesi Profesörlerinden...
Binayı Test Etmek Aile Bütçesini...
İstanbul'da 29 Okulda Eğitime...
Binasını Güçlendirene 50 Bin...
GYODER’den Deprem Açıklaması
“İletişimdeki Deprem Daha Yıkıcı Oldu”
Çapa Tıp Fakültesi'nde Asistan...
İstanbul'daki Hasarlı Bina Sayısı 473
Marmara Denizi'nde 144 Artçı...
Vatandaşlara “Riskli Yapı...
İstanbul'da 5,8 Büyüklüğünde Deprem
Kandilli Rasathanesi'nden Deprem Açıklaması
İstanbul’da 27 Eylül Cuma günü meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden açıklama geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener yaptığı açıklamada, “Bir sona doğru yaklaşıyoruz ama bu sonun ne zaman geleceğini bilmiyoruz” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremle ilgili basın açıklaması yaptı.
İHA’da yer alan habere göre; Prof. Dr. Özener yaptığı açıklamada, “Kuzey Anadolu fayının Marmara Denizi'nin içinden geçen bölümündeki son 30 yılda Kandilli gözlemleriyle bazı sayılar var. Marmara Denizi içinde 3,5 ile 4 büyüklüğünde son 30 yılda 253 tane deprem kaydedildi. Son 30 yıldaki 4 ile 4,5 büyüklüğündeki depremlere bakarsak, 100 tane depreme maruz kalmış bu alan. Orta segmente baktığımızda depremlerin daha çok Doğu ve Batı segmentin üzerinde olduğunu, orta segmentte nispeten daha az deprem olduğunu görüyoruz. 4,5'ten büyük depremlerin sadece bu segmentlerin doğusu ve batısında olduğuna dikkatimizi çekiyor. Son 4 günde olan depremlerin de orta segmentin yakınında, hemen Kuzeyinde olduğunu, artçıların da ana segmente yaklaştığın görüyoruz. Bu da 1766 depreminin olduğu fay. Şu anda 200'ün üzerinde deprem kaydettik ve bu sayı sürekli artıyor. Son 4 depreme dikkatinizi çekmek istiyorum. Öncelikle 5,7 ve onun artçısı olan 4,7 depremlerinin olduğu yer ana fayın üzerinde. Yaklaşık 6-7 km Kuzeyinde olan depremler. Bundan sonra olan bazı artçı şoklara baktığımızda bunların Güneye ve Doğuya doğru ilerlediğini, 4.4'lük artçı şokun da ana fayın üzerinde olduğunu görüyoruz” dedi. “Bir sona doğru yaklaşıyoruz” Prof. Dr. Halk Özener, “Depremin ne zaman olacağını maalesef bilmiyoruz ama olacağını söyleyebilirim. Marmara'da olacak depremin büyüklüğünün 7 üzerinde olacağı zaten bilimsel olarak açıklanmış bir gerçek. 5.7'lik deprem oldu artık her şey geçmiştir demek gerçekçi değil” dedi. |