Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.


Kadıköy'ün 88 Yıllık 'Kültürel Miras'ı Tahliye Ediliyor

Riskli yapılar listesinde yer almayan Kadıköy’deki Halk Eğitim Merkezi binası depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle tahliye edilecek.

yapi.com.tr
Kadıköy'ün 88 Yıllık 'Kültürel Miras'ı Tahliye Ediliyor

İstanbul Kadıköy Bahariye'de bulunan 88 yıllık tarihi geçmişi olan Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu hakkında tahliye kararı verildi. Bina hakkında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle apar topar tahliye kararı verilmesi, “geri dönememe” endişelerini de beraberinde getirdi.

BirGün’de yer alan habere göre;Kadıköy Halk Eğitim Merkezi hakkında yazılı bir rapora ulaşılamazken, sanatçılar ve Kadıköylüler kurumun akıbeti hakkında endişe duyduklarını belirterek, "Kurumun kaderinin Atatürk Kültür Merkezi gibi olmasından endişe duyuyoruz." dedi.

Tahliye kararının ardından geçen günlerde açıklamalarda bulunan kurum müdürü Hülya Narsap, binanın riskli olduğunu belirterek "A ve B bloktan oluşan, toplam 7 bin metrekarelik alanı kapsayan binamızı bu ay sonuna dek boşaltacağız. Güçlendirme yapılacak. En iyi ihtimalle 3-4 ya da 6 ay sonra geri döneceğiz." demişti.

93 okulun arasında yer almamıştı
İstanbul Valiliği'nin 18 Şubat'ta İstanbul genelinde 93 okulun riskli olduğunu ve boşaltılacağını açıklamış, bu riskli yapılar arasında Kadıköy’den 2 okul bulunurken, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi bu 2 okul arasında yer almamıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoyun-88-yillik-kulturel-mirasi-tahliye-ediliyor_196292.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!