Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadıköy Belediye Başkanından Marinanın Büyütüleceği İddialarına Tepki

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, "Kadıköy Belediye Başkanı olduğum sürece Kalamış’ta herhangi bir şekilde bu marina büyüyemeyecek ve Kalamış Parkı’na müdahale edilemeyecek" dedi.

yapi.com.tr
Kadıköy Belediye Başkanından Marinanın Büyütüleceği İddialarına Tepki (Fotoğraf: AA)

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait İstanbul’un en büyük yat limanı Fenerbahçe-Kalamış Marina’nın 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi için 16 Temmuz’da yeniden ihale yapıldı.

27 tur süren açık artırmada en yüksek teklif 505 milyon dolarla, Vahit Karaarslan'dan geldi. 2021’de Koç Holding’e bağlı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş., Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın yatırım süreci dahil 40 yıl süre ile işletme hakkının devri için açılan ihaleye katılmış, ihaleyi 2 milyar 531 milyon liralık teklifle kazanmıştı. Ancak ihale, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 19 Ocak 2022 tarihinde iptal edilmişti. 2022'de çıkılan ihale ise yeterli teklif alınamadığından iptal edilmişti.

Bu neyin gizliliği?
Sözcü’de yer alan habere göre; konuyla ilgili Kalamış Parkı’nda açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ihale şartnamesinde hangi konuların yer aldığına dair kendilerine bilgi verilmediğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Kalamış Marina’nın ihale süreci 2010 yılından beri devam ediyor. Şu anda bu ihalenin akıbetini bilmiyoruz. Biz dosyaya erişmek istedik. Ancak ihale şartnamesine gizlilik kararı koyulmuş. Bu neyin gizliliği, anlamış değiliz. Kamusal faydası var mı? Kadıköylüler denizle buluşabilecek mi? Otel mi yapacaklar, dinlenme tesisi mi yapacaklar?  Bilmiyoruz. Şu anda Kalamış'ta, Haydarpaşa'da ve Fikirtepe'de süreç nasıl işliyor, Kadıköy Belediye Başkanı olarak benim bir bilgim yok. Derneklerin bilgisi yok. Kadıköy halkının bilgisi yok.”

“Parkımızı kimseye vermeyiz”
Yat limanının ihale kararıyla birlikte marinanın mevcut kapasitesinin artırılacağı iddiaları hakkında da konuşan Kösedağı “Kalamış İstanbul’un son yeşil alanlarından bir tanesi. Kadıköylülerin ve İstanbulluların uğrak noktaların başında geliyor. Burası Kadıköy halkınındır. Kamusal ve aktif kullanılan bir alandır. Bu sene Euro 2004 maçlarını burada yayınladık. Yaklaşık 300 bin insan geldi. Yine burada bir festival yapacağız. Kadıköy Belediye Başkanı olarak bunu çok net ve yüksek sesle söylüyorum: Kalamış Parkı’na herhangi bir müdahaleyi asla kabul etmeyeceğim. Biz Kalamış Parkı’mızı kimseye vermeyiz. 505 milyon dolar da verseler, 2 milyar dolar da verseler o bizim sorunumuz değil. Kadıköy halkının sorunu değil. Kadıköy halkı olarak da bütün yasal yollarımızı sonuna kadar kullanırız. Kadıköy Belediye Başkanı olduğum sürece Kalamış’ta herhangi bir şekilde bu marina büyüyemeyecek ve Kalamış Parkı’na müdahale edilemeyecek.” dedi.

Kalamış Yat Limanı ile ilgili yasal sürecin devam ettiğini de hatırlatan Kösedağı, “Burayla ilgili Mimarlar Odası’nın ve 32 vatandaşımızın açtığı dava sürüyor. Süreci takip ediyoruz, gerekirse müdahil olacağız.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoy-belediye-baskanindan-marinanin-buyutulecegi-iddialarina-tepki_205524.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!