İzmir Tramvayı İhaleye Çıkıyor!
İzmir'e Yeni "Tarih" Projesi!
Uçanyol, Meclisi İkiye Böldü:...
Yarımada'ya 'Duble' Çevre Müjdesi!
İzmir'deki Felaketin Nedeni...
Tarihe Saygı Yerel Koruma...
İzmir Yeni Fuar Merkezi İhalesi...
İzmir'in 40 Kilometrelik Sahil...
''İnciraltı'nın Planlaması...
"Harmandalı, Ümraniye Çöplüğüne...
İzmir'in Harmandalı Projesi Tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı’da katı atık depolama fonksiyonlarını tamamlamış alanları kademe kademe kapatarak yeşil alana dönüştürmek için projesini tamamladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onay vermesinin ardından, Düzenli Katık Atık Depolama Alanı’nın üçte birlik kısmı için rehabilitasyon yapım ihalesine çıkılacak.
İzmir’e çöpü depolamadan enerjiye dönüştürecek modern katı atık bertaraf tesisi kurmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk düzenli katı atık depolama alanı olan Harmandalı’yı da rehabilite ederek binlerce fidanın yeşerdiği kent ormanı haline getirmeye hazırlanıyor. 1992 yılından itibaren kente hizmet veren depolama alanının rehabilitasyonu için yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak rehabilitasyon projesi hazırlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırlanan projeye onay vermesinin ardından yapım ihalesine çıkılacak. Katı atık depolama fonksiyonlarını tamamlamış alanlar kademe kademe kapatılarak yeşil alana dönüştürülecek. 21 yıldır kente hizmet eden katı atık depolama alanı; yeşili, çocuk oyun alanları, tartan pisti ile çöplükten dev bir rekreasyon alanına dönüşecek.
Ayrıca kapatılacak alanda erozyonu önlemek ve estetik açıdan çekiciliği artırmak için 823.826 metrekarelik alana öncü bitkilendirme yapılacak; buna ek olarak 17 farklı türde toplam 135.530 adet fidan dikilecek. Kurulacak damlama sulama sistemi ile bu bitkilerin sulanması sağlanacak. Alanın çevresi, çit bitki ile kuşatılarak estetik bitkilendirme çalışması da yapılacak. Kapatılan alanın aydınlatılması, güneş panelli 252 adet saha aydınlatma direği ile sağlanacak. Sahada gaz drenaj sistemi ile toplanan gazlardan, ekonomik olması durumunda elektrik enerjisi elde edilecek, ya da gaz yakma sistemlerinde yakılarak bertaraf edilecek. |