Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir’deki Patlamanın Temel Nedeni; Denetimsizlik

İzmir’de bir lokantada meydana gelen patlama ile ilgili açıklama yapan Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, patlamanın temel nedeninin denetimsizlik olduğunu savundu.

yapi.com.tr
İzmir’deki Patlamanın Temel Nedeni; Denetimsizlik (Fotoğraf: AA)

İzmir’deki 5 kişinin yaşamını yitirdiği tüp patlamasına ilişkin 2 kişi tutuklandı. Torbalı’da bir lokantada 5 kişinin ölümü, 63 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tüp patlamasıyla ilgili TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi açıklama yaptı.

BirGün’de yer alan habere göre; yapılan açıklamada, "Torbalı’da meydana gelen patlamanın nedeninin ilk incelemelere göre, büyük endüstriyel LPG tüpü ile yer ocağı arasındaki bağlantıda meydana gelen kaçak ve bu nedenle meydana gelen gaz birikiminin olduğu düşünülmektedir. Gaz kaçak alarm cihazının bulunmaması ve yeterli/uygun havalandırma sisteminin mevcut olmaması nedeniyle gaz birikimi fark edilememiştir." denildi.

2 kişi tutuklandı
Öte yandan patlamaya ilişkin gözaltına alınan lokanta sahibi G. K. ve tüpü değiştiren M. K. adlı kişiler de işlemlerinin ardından sağlık kontrolüne götürülerek, adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan 2 kişi tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Lokanta sahibi G. K., jandarma ve savcılıkta, tüpün cumartesi öğleden sonra değiştirildiğini, işyerinin gece 02.00’ye kadar açık olduğunu, herhangi bir gaz kokusu almadıklarını, patlamanın nedenini bilmediği yönündeki, M. K. ise tüp değiştirme işlemini usulüne uygun yaptığını, sızıntı kontrolünü gerçekleştirdiği yönündeki ifadesini Sulh Ceza Hakimliği’nde de tekrarladı.

İfadelerin ardından Sulh Ceza Hâkimliği, 2 kişinin "birden çok kişinin ölümüne neden olmaktan" tutuklanmasına karar verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirdeki-patlamanin-temel-nedeni-denetimsizlik_205340.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!