Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İTO'da KOBİ Zirvesi

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), KOSGEB ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliğiyle düzenlenen 7. KOBİ Zirvesi, İTO Meclis Salonu'nda başladı.

yapi.com.tr / AA



BR>    
''İstihdam sorununun adı işsizlik değil, mesleksizlik''
    
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da üniversite, bürokrasi ve iş aleminin biraraya gelmesinin, sorunlarını birlikte konuşarak, çözümler üretmesinin önemine dikkati çekti. Hızlı değişimle birlikte iş yapma biçimlerinin de değiştiğini ve KOBİ'lerin ayakta kalmaları için tek yolun değişen şartlara uyum göstermekten geçtiğini, KOBİ'lerin en zayıf noktalarından birinin, sonraki nesillere devir konusunda yaşandığını söyleyen Yalçıntaş, bunun da ancak kurumsallaşmayla sağlanabileceğini ifade etti. KOBİ'lerin her ekonominin bel kemiğini oluşturduğunu ve refahın tabana yayılmasında en önemli araç olduğunu belirten Yalçıntaş, KOBİ'lerin sorunlarının çözümünde eğitimin önemine işaret etti. Yalçıntaş, şöyle konuştu:
    
''Eğitime, özellikle mesleki eğitime daha fazla ağırlık vermemiz lazım ve bunu yaparken, özel sektörü, devleti ve üniversiteyi biraraya getirmeliyiz. Türkiye'deki istihdam sorununun adı işsizlik değil, mesleksizliktir. Bu konuda atılacak adımlar KOBİ'lerin ara eleman ihtiyacını çözecek ve yüksek katma değerli mal üretmenin yolunu açacaktır.''

KOBİ'ler ve rekabetçi ortam

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, KOBİ'ler ve rekabetçi ortam konusuna değinirken, hukuki ortamın, işletmelerin teminatı olduğunu söyledi. Rekabet hukukunun, üç temel esasının ''işletmelerin kendi aralarında anlaşma yaparak rekabeti engellemelerinin'', ''hakim durumdaki işletmelerin bu durumlarını kötüye kullanmalarının'' ve ''birleşme ve devralmaların'' kontrol edilmesi olduğunu kaydeden Kaldırımcı, rekabet gücü ile rekabetçi ortam arasında doğrudan ilişki olduğunu belirtti. Rekabetçi ortamın tesis edilmesiyle işletmelerin daha sağlıklı, daha organik, sahici rekabet gücüne sahip olabileceklerini ifade eden Kaldırımcı, ''KOBİ'ler için rekabet hukukunun etkin olduğu bir ortam, risklerin azaldığı bir ortamdır'' dedi.
    
Kaldırımcı, Türkiye'de rekabet konusunda, hukuken bir yıl önceki cironun yüzde 10'una kadar ceza verme olanağı bulunduğunu ve Danıştay'ın kararlara genellikle onama verdiğini anlattı. Kaldırımcı, ''Teşebbüs birliklerinin, derneklerin, odaların oturup rekabet ihlali kararı aldıklarını görüyoruz. Bunlar basına falan da yansıyor. Bu garip bir şey. Yani bu kadar bilgilenmenin mümkün olduğu bir ortamda, rekabeti engelleyici ortak davranışlara girilmesi, senetlerin imzalanması, hatta bunun alenen anlatılması biraz geri kalmışlık alameti gibi kabul edilebilir'' diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/itoda-kobi-zirvesi_86328.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!