Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’un 'Antik Kentleri'nin Koruma Planları Onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Avcılar, Küçükçekmece ve Silivri’deki üç antik kent ile Yarımburgaz Mağarası ve Selimpaşa Höyüğü’nün koruma amaçlı planlarını onayladı. Arkeolojik kazıların ve envanter çalışmalarının yapıldığı tarihi alanlar, İstanbul’un tarihini derinlere taşıyacak.

yapi.com.tr
İstanbul’un 'Antik Kentleri'nin Koruma Planları Onaylandı

Yarımburgaz Mağaraları ile Selimpaşa Höyüğü ve Avcılar, Küçükçekmece, Silivri’deki üç antik kentin '1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları', İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen toplantısında onaylandı. İlgili raporlar, İstanbul Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun bu arazileri SİT alanı olarak tescilleyen kararı doğrultusunda kabul edildi.
 
Kabul edilen raporlarla, Avcılar İlçesi, Ispartakule- Spradon Antik Kenti 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı, Küçükçekmece İlçesi, Rhegion Antik Kenti 1. ve 2. Derece Arkeolojik Sit Alanı, Silivri İlçesi, Merkez Kentsel Sit Alanı- Selymbria Antik Kenti Nekropolu 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı ile Avcılar, (Yarımburgaz Mağarası Baruthane ve Resneli Çiftliği Osman Mevkii) 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve Silivri İlçesi, Selimpaşa Höyüğü 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’nı koruma altına alınmış oldu.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, raporların kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler, meslek odaları ve özel kurum ve kuruluşlardan plana yönelik görüşleri doğrultusunda hazırlandığını ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda onaylandığını söyledi.
 Koruma altına alınan bölgelerin hepsinin geçmiş tarihlerde medeniyetlerin yaşadığı ve tarihi yapıların olduğu yerler olduğunu vurgulayan Kocabaş, “Koruma amaçlı neler varsa tamamı tespit edildi. Yapıların envanteri çıkartıldı” dedi.
 
Daha sonraki süreçte Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararları doğrultusunda tarihi yapıların ortaya çıkartılabileceğini ifade eden Kocabaş, “Yeni bir düzenlemeye gidilerek o dönemin yaşam biçimi tekrar canlandırılabilir. Gezinti alanları oluşturulabilir. Mesela bir tiyatro binasının yaşatılması gerekiyorsa o binanın aslına uygun bir biçimde restore edilir. Günümüzde nasıl, hangi fonksiyonlarla birlikte kullanılması gerektiğine dair karar verilir. Bütün bu alanlarla ilgili projelere Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Koruma Kurulu ile birlikte karar verilir” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-antik-kentlerinin-koruma-planlari-onaylandi_87316.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!